Rave-rottweileren buldrede i samme rille på Northside

De musikalske kamphunde i The Prodigy leverede et infernalsk rave, som også havde sine begrænsninger.

The Prodigy på Northside 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

»All my warriors out there where you at?«

Dette militaristiske kald gentog big beat-kamphundene The Prodigys neonglinsende voodooceremonimester Maxim gentagne gange undervejs i Essex-veteranernes Northside-koncert sent lørdag aften. Han forsøgte virkelig at gejle Aarhus op og berede publikum til bister kamp.

Det lykkedes kun til dels.

De ravepunkede britiske veteraner viste sig nemlig ikke ligefrem selv som de mest stilsikre feststartere, selvom de da forsøgte benhårdt under det 90 minutter lange show. Med fråden skummende om munden og energiniveauet skruet op på maksimum. Men kamphundene virkede alligevel lidt for tamme. Og for musikalsk ensporede. The Prodigys konfronterende stil viste sig at have nogle begrænsninger.

The Prodigy på Northside 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

På årets udgave af Northside havde The Afghan Whigs, Ride og Richars Ashcroft tidligere vist, at der kunne komme gode musikalske resultater ud af at skue tilbage mod ungdommens meritter fra et mere modent perspektiv. Men modsat dem virkede det ikke, som om at hooligantyperne i The Prodigy nærede nogen som helst ambitioner om at komme videre i livet. De befandt sig i hvert fald fortsat i samme ondt buldrende rave-rille. Deres koncert virkede af samme årsag for lang. De kunne med fordel have strammet det infernalske sæt mere op.

Englænderne valgte at skyde ellers skudsikre og højintense feststartere som »Breathe« og »Firestarter« af rimelig tideligt i koncerten. Det gjorde dog ikke ligefrem underværker for showets dramaturgi. For efterfølgende fulgte en længere periode, hvor intensiteten faldt anseeligt, og de eneste, der vist havde en rigtig vild fest, var Maxim og hans overgearede makker Keith Flint. De to hooligans tonsede retningsløst rundt i det tungt pumpende beatinferno på scenen. Havde en fest med sig selv, som vi andre kunne stå og glo på, uden vi blev inviteret indenfor.

The Prodigy på Northside 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

Mod slutningen lykkedes det dog atter The Prodigy at inkludere publikum i deres brutale løjer. Her fandt briterne mere af det tunge skyts frem, og deres musikalske angreb blev en del mere fokuseret. »Invaders Must Die« tromlede ud over pladsen som en tungt armeret kampvogn, mens overordentlig bestialske versioner af fjendtlige »Smack My Bitch Up« og »Their Law« rev Northside-publikummet gement rundt i manegen. Her virkede The Prodigys voldsomheder voldsomt effektivt og efter hensigten.

Hvem: The Prodigy
Hvor: Green Stage, Northside Festival, lørdag.

Lyt til The Prodigys livealbum »World's On Fire« her: