Publikum tog en fridag til Klumben & Raske Penge

Trods masser af energi og Klumben & Raske Penges fantastisk krøllede og tilrøgede univers, så var det svært at hive publikum op af campingstolene foran Orange søndag eftermiddag.

Klumben og Raske Penge fyrer op for tyk røg og reggaerytmer en solskinsfyldt søndag eftermiddag på Orange Scene, Roskilde Festival 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Det er kun et par år siden, at Klumben & Raske Penge stod på en af de helt små scener under warmup-dagene på Roskilde festival og væltede hele teltet med en gigantisk fest. Nummeret "Faxe Kondi" var lige blevet en landeplage af gigantiske dimensioner og skandinavisk dancehall red på en bølge af begejstring.

I år var der så fundet plads til den sympatiske duo på festivalens største arena søndag eftermiddag. En idé der giver god mening da Klumben & Raske Penge i mellemtiden er blevet et af Skandinaviens største dancehall-navne og det alt andet lige passer meget godt med lidt duvende reggae og sange om at være mega fuld og skæv hele tiden sådan en søndag eftermiddag på Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: Kære forældre: Jeres Roskilde-ungers forhold til affald er symptomatisk for tiden

Men måske sad tre dages musikalsk bombardement stadig lidt for meget i kroppen på publikum for de to gutter og deres store og fyldige band havde trods masser af energi og gode vibrationer svært ved at hive folk op af campingstolene. Der blev prøvet, naturligvis, med diverse hits fra "Dancehall Geni", "Kriminel", "Yndlingsstof", "Bor Her" og hittet lige nu, "Fridag!", men det var netop hvad publikum selv havde taget - og selv et visit af TopGunn og en flok grafittimalere, der lige pyntede en politivogn i pap, kunne ikke ændre på det.

LÆS OGSÅ: Se pressefotografernes pletskud fra Roskilde Festival

Hverken Klumben eller Raske Penge kan synge, men lever på deres krøllede flow og fantastiske tekster, der ikke kan kalde andet end smilet frem. I dag var det så bare ikke helt nok. Til gengæld har de så nu stået på den selvsamme scene som salig Bob Marley og den oplevelse skal være dem vel undt.

Hvem: Klumben & Raske Penge / Hvor: Orange Scene, Roskilde Festival, søndag eftermiddag

HØR HER: Lyt til Klumben & Raske Penge