Psyched Up Janis gav os rock uden svinkeærinder

Et genforenet og yderst veloplagt Psyched Up Janis beviste, at man ikke behøver mere end bas, guitar og trommer og et lagen som baggrund for at spille Orange Scene helt op i gear.

Psyched Up Janis på Orange Scene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bas, trommer og guitar og et bagtæppe bestående af et hvidt lagen. Mere skal der ikke til for at spille Orange Scene op en sen lørdag eftermiddag. I hver fald ikke, hvis man hedder Psyched Up Janis, som efter års kunstnerisk stilstand og andre projekter nu atter er blevet samlet til en koncertrække, der heldigvis førte dem forbi årets Roskilde Festival.

For denne koncert blev et stilstudie i, hvordan rockmusik skal spilles. Kompromisløst, lige på og hårdt og uden alt for mange svinkeærinder. Med en veloplagt Sune Rose Wagner i front tæppebombede han sammen med makkeren på bas, Jakob Jørgensen, og Psyched Up Janis' faste trommeslager gennem mange år, Jesper Reginal, en imponerende stor tilskuerskare foran Orange, der åbenbart trængte til at få genoplivet tidligere tiders heydays i starten af 90erne, hvor Psyched Up Janis var bannerførere for en helt ny bevægelse i dansk rock.

LÆS OGSÅ: Jenny Wilsons sløve Roskilde-revolution

Og de fik lige fra start, hvad de kom efter, da det hele blev indledt med to af bandets største hits gennem tiden "I Died In My Teens" og "Vanity" - de to første numre på debutalbummet "Swell". Så var det ligesom ude af verden og herfra gik det tight slag i slag gennem et repertoire, der ganske vist har sine huller, men alt andet lige aldrig mister kadence på energien.

Det største problem var kun, at Psyched Up Janis ikke har så forfærdetlig mange numre, der kan stå distancen den dag i dag, men ikke mindst takket være Sune Wagners sublime evner som guitarist, blev det fint kompenseret af de tre på scenen, der paradoksalt nok virkede langt bedre sammenspillede end da de sidst stod her tilbage i 1999.

LÆS OGSÅ: Trentemøllers midnatsmesse - en følelse af at blive snydt

"Where The Light Won't Shine" fra albummet "Beats Me" sad knivskarpt med Wagners fine vokal på toppen mens "Shoot The Breeze", der er et af bandets bedste numre blev hamret mørkt og dystert ud og fik vækket selv den mest udbankede festivalgæst.

"Hopefully" blev langsomt bygget op for til sidst at udmønte sig i massive støjkaskader, mens først "Fragments", hittet "Stars Are Out" og endelig et par ekstranumre med en højspændt "Shudder" som værdig afslutning endte en lidt over en times rockkoncert af den helt klassiske slags. 

LÆS OGSÅ: 52-årig inder snuppet for at knipse tissende festivalgæster

En fornøjelse at genopleve tre musikere, der på dagen i den grad ramte nerven og beviste, at man altså ikke behøver rå mængder af fyrværkeri, stroboskoblys og dansende nisser for at få folk med på Orange Scene.

Hvem: Psyched Up Janis / Hvor: Orange Scene, Roskilde Festival, lørdag eftermiddag.

SPOTIFY: Lyt til Psyched Up Janis-albummet Swell her