Pop den baby, Mama Fallulah

Højgravide Fallulah kontrollerede popfesten fra start til slut på Smukfest.

Smukfest 2016 Højgravid Fallulah dansede på Stjernescenen og spredte energi til Bøgeskoven.. (Foto: Helle Arensbak/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maria Apetri aka Fallulah gik højgravid på scenen. Seriøst højgravid. Props. Det viste, at hun er - og alle dage har været - en gennemført ambitiøs karrierekvinde.  Dedikeret. Fokuseret. Rollen som hammerseriøs popsangerinde tilsidesættes ikke selvom familielivet kalder. Ammetræning og modergrupper er på menuen, men genuin star quality kan altså ikke fornægtes.

Nok er hun ved at klargøre sig til moderrollen, med plukveer, barnevognsovervejelser og hvad der ellers dertil hører, men popdivaen Fallulah har fortsat øjnene fæstnet på bolden. De er fokuseret på det helt store internationale gennembrud. Og det er måske ikke voldsomt langt væk. Fallulah havde i hvert fald masser af stjernedrys i pufærmerne på Smukfest, til trods for at der var en lille krabat, der sparkede løs i mavsen. Slap lige af unavngivne baby, mor har lige en seriøs popfest kørende! Chill baby, chill.

Fallulah gav Smukfest-publikummet masser af storslået popkrymmel. Allerede koncertens andet nummer, det gamle hit »Bridges« fra debutalbummet »The Black Cat Neighborhood« ruskede gevaldigt gang i folk foran Stjernescenen. Stor mave. Stor personlighed. Rigeligt med fællessang. Fallulah kontrollerede festen fra start. Og hun slap sjældent kontrolgrebet gennem den 90 minutter lange seance.

Kvali-pop
Med charme, selvtillid og lækkert hår formåede hun sikkert at fastholde publikums fokus koncerten igennem. »Bob Dylan« flaskede fikst med vingerne, »Vanderlain« stod helt nøgen og krystalklart, og »Perfect Tense« var lige præcis det sugende popbrus, man havde drømt om. Generelt ingen smalle steder. Kvali-pop med masser af rygrad.

Fallulah og hendes velspillende band demonstrerede stor autoritet og international kaliber. Må den baby blive en lille popguldklump, nøgaftig ligesom sin seje mor.

Hvem: Fallulah
Hvor: Smukfest, Stjernescenen, torsdag.