Når apatien tager overhånd

Den danske sanger og rapper Lord Siva manglede opstemte numre der kunne matche tilskuernes vanvittige energi til hans koncert tirsdag på Apollo Countdown-scenen.

Lord Siva på Apollo Countdown. Tirsdag d. 30/06-2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis det var publikum til Lord Sivas koncert der skulle have stjerner, ville hærskaren foran Apollo Countdown-scenen rydde bordet. Til trods for, at aalborgenserens sætliste overvejende bestod af døsige r’n’b- og hip-hop sange, moshede og crowdsurfede flere de fremmødte sig igennem koncerten.

Ligesom hos kollegaen og kollaboratøreren Karl William kredser Lord Sivas tekster ofte om apati, frygt og tvivl - følelser der vækker genkendelse hos de fleste (unge). Det stod klart da linjen, »En ting du ikke må sige til nogen / at unge Lord Siva, han har fået en depression«, fra »Glem Mig« fik publikum til at hæve hænder og kaste tegn efter afsenderen.

Karl William rev publikum rundt i sit dansable, melankolske univers

Men modsat Karl William besidder Lord Siva ikke tæft for de snirklede, overraskende linjer på helt samme niveau, og den ofte bedrøvede selvudlevering faldt derfor indimellem igennem når den blev hængt op på mindre gennemslagskraftige sange.

En håndfuld træffere fik man dog, heriblandt den »Drømme«, hvis mørke, udflydende synth-flader levede op til den tydelige arv fra internationale navne som Drake og The Weeknd, og løftede det modløse omkvæd, »Jeg gider ikke mere / det’ som om jeg er i fængsel«.

Who cares …? HUKAOS!

Også de stedvise jazz-strejf som den bløde, langstrakte trompet på »Affiché« og de soulfulde keyboard-figurer på »Opad« fik numrene til at fremstå som fine, blå akvareller - slørede men stemningsmættede. På sidstnævnte sendte Siva en lidet glamourøs linje af sted, »de vil snakke penge / mens jeg spiser havregryn« - en humoristisk afstikker der blød op for det melankolske udtryk.

Et gæstevers fra Ukendt Kunstners Hans Philip på samarbejdet »Fortæl Dem« fik energien på scenen til at matche den blandt publikum. Philip hoppede ivrigt omkring og dét selvom nummeret ikke skilte sig ud fra størstedelen af koncertens midtempo-traveri.

Men Philips indpisker-succes udstillede desværre også, at Lord Siva både har brug for en mere markant stage presence og et mere varieret repetoir. For et så amok-villigt publikum som tirsdagens festivalgængere kan man ikke regne med hver gang.

Hvad: Lord Siva
Hvor: Apollo Countdown, Roskilde Festival, tirsdag