Marie Key fik forårsamorinerne til at florere

Popkrøltoppen leverede en mestendels overbevisende musikalsk hjemmesejr lørdag aften.

Marie Key virkede overskudsagtig og demonstrerede gentagende gange smagsprøver på sit talent for tør komik i Vega lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Man fik lyst til at råbe »ismand!« flere gange undervejs. For Marie Key laver vaskeægte snavemusik. Det var virkelig tydeligt denne lørdag aften i Vega, hvor hun og bandet leverede en mestendels overbevisende hjemmebanesejr i koncertform.

Sjældent har undertegnede spottet så mange sæt læber, der mødtes blandt publikum under en koncert. Krøltoppens træfsikre show fik i den grad amorinerne til at florere i salen, hvor der blev kysset, krammet og vugget i takt til den helt store guldmedalje. Og man forstår dem skam godt, de kærlighedskåde sjæle i mørket.

For Marie Keys finurlige, små electro-pulserende popsange trykker nemlig rigtig effektivt på de emotive knapper. I hendes musikalske maskinrum, er det de helt basale følelser som den pinlige akavethed, den stormende forelskelse, det smertefulde savn og den evige usikkerhed, der tages under kyndig behandling. Ting, vi alle kender til.

Sangerinden er utrolig ferm til at sætte præcise, letforståelige ord på disse almenkendte stemninger, som for bestandig vil være svære for os alle at danse med.

Hun iscenesætter dem både intelligent og iørefaldende i sin musiske ramme, så vi får lyst til at flytte fødderne, kysse med den udkårne og bliver blytunge om hjerterne på en og samme tid. Bredt appellerende popsange til både hjerne og hjerte.

Tvetydigheden ved at danse

Hovedpersonen virkede overskudsagtig og demonstrerede gentagende gange smagsprøver på sit talent for tør komik, som da hun flere gange undervejs italesatte tvetydigheden ved at skulle danse, når nu man ikke helt føler, at ens motoriske evner helt rækker. Key fik dog bevist, at hun sagtens kan være med på gulvet, da hun i »Dans« leverede en koreografi, som efter eget udsagn var en skønsom blanding af elementer fra Madonnas »Vogue«, slow motion-moves fra actionbraget »The Matrix«, 50ernes udødelige »The Twist« og Thomas Helmigske chasseer. Sammenfiltret var resultatet umiskendelig Marie Keysk.

Samtidig fik også historien om den store, musikalske åbenbaring, hun oplevede ved en Burhan G-koncert i Aarhus for år tilbage samt beretningen om hendes frække, kværulerende far, som skrev breve med forslag om taktiske ændringer til forhenværende landstræner Sepp Piontek, lattermusklerne til at rasle.

Musikalsk slog det mest gnister, når sangerinden malede med den mere mørke pensel, som det var tilfældet på den fængslende »Uopnåelig«, den beat-tunge »Ryg Mod Ryg« og det kuldslåede desperationskvad »Elsk Mig Nu«. Sidstnævnte bød på gæstevisit fra selveste L.O.C., som kiggede forbi og smed en serie onde rim ud fra scenekanten. En vellykket musikalsk cameo.

I den anden grøft var f.eks. »Hjerte Der Banker« og »Bryllup« mindre besættende. Her lurede banaliteterne i kulissen, men der fik de dog lov at blive, for de gode stunder opvejede klart de mindre gode.

Afslutningsvis satte Key tingene definitivt på plads, da hun serverede lørdagsfesten på et sølvfad i form af stærke udgaver af favoritterne »Landet« og tro på, at vi to kan holde-hittet »Uden Forsvar«.

Publikum svarede igen ved skiftevis at skråle med og snave i bund det bedste, de havde lært, så man i sandhed mærkede, at der er forårsforelskelser i luften. Dans eller ej.

Hvem: Marie Key.

Hvor: Vega, lørdag.