Major Lazer bjergtog Orange med torskedum twerk-fest

Amerikanske Diplo og hans røvrystende danserinder leverede en af de mest løsslupne fester på Orange Scene i nyere tid.

Major Lazers faste følgesvende blandt mange vilde indslag var to danserinder, der i den grad havde styr på trin og twerk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Når jeg lukker øjnene, danser en blævrende hvid røv på min nethinde. Billedet har brændt sig fast. Som ét blandt mange ekkoer af Major Lazers gale brag af en fest på Orange natten til søndag.

De andre ekkoer sidder i mine blytunge ben. I mine ringende ører. I min nakke. Og i mine kæbe, der var spændt ud i ét stort, fjoget grin under det meste af koncerten. Og jeg er ret sikker på, at ikke er den eneste, der har det sådan her dagen derpå.

For hold nu op, hvor blev der gået amok. Og hvor var det bare en på alle måder blæret opvisning i, hvordan man håndterer et kæmpe festhungrende publikum foran Orange. Det store natte-rave er efterhånden blev en tradition på Roskilde, men det Major Lazor leverede denne sene nattetime må gå over i historiebøgerne som en af de mest løsslupne seancer i nyere tid.

LÆS OGSÅ: Icona Pop - kan det egentlig blive værre?

Vel var det et yderst kulørt, bastungt og frem for alt røvrystende dj-sæt manden bag Major Lazor, Diplo, leverede fra sin enorme pult oppe på scenen. Et efter alt at dømme præproduceret sæt der zig-zaggede abrupt rundt mellem jamaicansk dancehall, dub, reggae, reggaeton, hiphop, dubstep og drum n’ bass. Mest af alt transmitterende fra Major Lazers egne plader blandet op med hidsige feststartere som Sean Pauls »Get Busy«, DJ Snake & Lil Jons »Turn Down For What« og House of Pains »Jump Around«.

LÆS OGSÅ: Psyched Up Janis gav os rock uden svinkeærinder

Men det var alt andet lige ikke musikken, som spillede hovedrollen. Det var interaktionen mellem publikum og Major Lazer, der udover Diplo bestod af et par hype-men og to letpåklædte kvindelige dansere. Hvis der lige skulle gives instruktioner til publikum – og det blev der mere eller mindre hele tiden – så stoppede musikken bare. Og startede forfra. Med luftalarmer og marchtrommer. Tilbage til undtagelsestilstanden.

MERE FESTIVAL? Følg Berlingske på Roskilde på .dk/roskilde2014

Men eller gik det nogenlunde sådan her: Twerk, bas, twerk, bas, Diplo i en badebold ud over publikum, twerk, bas, weed, bas, Diplo kaster bundter af dollarsedler ud over publikum, twerk, bas, Diplo får alle til at tage trøjen af og vifte den over hovedet, bas, og kaste selvsamme trøjer ud i nattehimlen, bas, en dansk twerk-queen stjæler showet med hidsig numsedans i 20 minutter, mere bas, og røg, og laser, og hele Dyrskuepladsen på hug indtil bassen igen vender tilbage, og alle igen taber hovedet …

LÆS OGSÅ: Jenny Wilsons sløve Roskilde-revolution

Og sådan fortsatte det ellers. Der var sågar en ungersvend i banandragt, der blev trukket op på scenen, blev bundet, lagt på scenegulvet og så mere eller mindre dansevoldtaget af de to kvindelige dansere, der nærmest twerkede hans ansigt helt ned under scenegulvet på Orange Scene. Og han så ud til at elske hvert sekund af det. Ligesom resten af pladsen.

LÆS OGSÅ: Interpol tændte for de stærkeste lamper

Ja, det var torskedumt og havde ikke meget med en koncert endsige et traditionelt dj-sæt at gøre. Men det var virkelig sjovt og konstant underholdende. Og hvis ikke det også er Roskilde Festival i en nøddeskal, så ved jeg snart ikke, hvad der er.

Hvad: Major Lazer Hvor: Orange Scene, lørdag

SPOTIFY: Lyt til Major Lazer