Macklemore & Ryan Lewis skabte en fjoget hip-hop fest på Orange

Torsdag aften stod den amerikanske duo mest for en veloplagt fest, der indimellem tog lidt for billige tricks i brug.

Roskilde Festival 2016 MACKLEMORE & RYAN LEWIS på Orange torsdag aften Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

»There’s layers to this shit, tiramisu«, rappede frontmanden Ben Haggerty på »Downtown«, der sluttede deres Orange koncert af. Det var dog lidt af en overdrivelse for Macklemore & Ryan Lewis var veloplagte og nærværende, men dybt og komplekst blev deres Roskilde debut altså sjældent. Ikke at det gjorde så meget.

»Downtown« var et fængende kompot af 80’er-hip-hop med blæser-fanfarer og koklokke, Eric Nally (ham med cykelstyrsoverskægget) og hans androgyne, skarpe vokal og »West Side«-inspireret mandekor.

Læs også: Grimes gav Arena en forrygende beskidt ladies' night

Støvet havde heller ikke lagt sig på genbrugshyldesten »Thrift Shop«, hvis storskrydende punchlines og fjedrende blæser-tema blev modtaget med kyshånd af publikum.

Macklemore & Ryan fremstod for det meste som de lol-killinger, der på et tidspunkt dukkede op på storskærmen - søde, ufarlige og lette af afspore. Duoen ville nemlig nå det hele - joke-sangene, de lidt selvsmagende »socialt bevidste« sange, der oftest tog udspring i Macklemore selv og de intime coming-of-age fortællinger.

»Hyldester« til Bowie og Prince

Det blev lidt for lallet på »And We Danced«, hvor Macklemore trådte ind på scenen klædt som alter-egoet »Raven Bowie« i en paryk med platinblond bundesligahår og en pallietbesat kappe. Amerikanerens lidet overbevisende forsøg på en engelsk accent var mere malplaceret end lattervækkende.

Og hilsnen til Prince var lige så tvivlsomt ærefuld. Det afdøde ikon var godt nok en frontløber for seksuel og kønsmæssig frigørelse og eksperimentering, men Macklemores dry-humping med en af danserinderne til Prince-klassikeren »Kiss« virkede alligevel overflødig.

Læs også: Santigold leverede et cool pop art show om selfie-æraen

Samtidig viste »St. Ides«, at duoen også havde plads til et atmosfærisk, neddæmpet ballade. Det tøffende beat og den klagende, twangy guitar passede perfekt til fortællingen om at føle sig fri og ubekymret lige indtil det ramler. »Used to steal my Daddy’s Cabernet / Never thought that it would turn into a rattlesnake / Thinkin’, everything will be alright / If we could get through the week«, rappede Macklemore. Et eftertænksomt øjeblik midt i en koncert, der ellers levede højt på overskuddet af hits og energi.

Hvem: Macklemore

Hvor: Roskilde Festival, Orange, torsdag