Eufori over Street City

Rapperen Sukker Lyn og popsangerinden Mendoza skød søndag aftens fester i gang på Street City scenen.

Roskildefestival2015
Sukkerlyn spiller på Street City Stage søndag den 28. juni 2015 på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

I Street City er det overvejende hip-hop og elektronisk musik der står på plakaten. Søndag aften var rapperen Sukker Lyn den første optræden på den tætpakkede scene.

Sukker Lyn: 3 stjerner

Han lagde ud med fest-startende tracks som »Se Mig Li’« og »Skrrrtboard«, hvor han og kollegaen Bertram fyrede storskrydende linjer af over simplistiske melodier og en instrumentering, der med sine hektisk hvislende hi-hats og summende synthesizers tydeligvis er inspireret af den amerikanske sydstatsrap og trap-musik.

Det var dog først da Sukker Lyn satte tempoet ned, at et mere unikt udtryk tittede frem. Den dansk-serbiske rapper med det borgerlige navn, Lazar Lakic, rakte en fuck-finger til Danmarks største asylcenter på »Sandholm«. Omkvædet vrængede Lakic som en muggen karklud og den afsluttende guitarsolo var en tand for puddelrock-prangende, men den passionerede levering var ikke til at tage fejl af.

Pop med plads til improvisation

Også en hip-hop version af den serbiske folkesang, »Tamo Daleko«, fik Sukker Lyn plads til. Selvom den harmonika-bårne vise trak en smule ud var det dog et frisk pust til de mere generiske trap-party-tracks. Jeg håber Sukker Lyn vil sammenslutte rappen og den serbiske arv yderligere i fremtiden og give dansk rap noget genren ikke har hørt før.

Mendoza: 4 stjerner

Man kan heller ikke beskylde den danske sangerinde, Mendoza, for at have nået frem til et helt nyskabende udtryk, men hendes ofte 90’er-forelskede dance-pop nåede alligevel momentære euforiske højder, især på hendes hits »Love Druggie« og »Houdini« såvel som på det afsluttende cover af Bloodhound Gangs »The Bad Touch«.

Hip-hoppens hjernevridere

Til trods for at hun ikke besidder nogen stor, kraftfuld vokal fik Mendoza det bedste ud af hendes primære instrument. De hæse knæk og den krybende vibrato i hendes stemme opvejede til dels de ofte umærkelige tekster.

Hvem: Sukker Lyn & Mendoza
Hvor: Street City, Roskilde Festival, søndag

Det må du ikke gå glip af på Roskilde

Sukker Lyn & Mendoza Roskilde 2015