En stemme rundt om hjørnet

Den alsidige svenske sangerinde Lisa Nilsson fastslår sin identitet i jazzhusets intime rammer

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nærmer sig den rene magi, når en stemme så totalt kan fylde rummet. Og samtidig er det jo ganske jordnært. Kort sagt: Her er Lisa Nilsson, en populær og charmerende svensk sangerinde - med én af Skandinaviens smukkeste stemmer - i helt intime rammer.

Det er på ingen måde noget udstyrsstykke, idet sangerinden blot omgiver sig med den brasilianske guitarist João Castilho og den svenske slagtøjsspiller Sebastian Notini. Men også de forstår at fylde rummet - med sprød lyd og raffineret puls, som tilmed kan tage form af fintklingende kor og orkester, når det er påkrævet.

Lisa Nilsson er jo en alsidig dame, som bevæger sig sikkert i diverse populærmusikalske genrer - på engelsk, svensk og portugisisk - uden at miste hverken identitet eller troværdighed. Hun har i de senere år tilbragt en del tid i Brasilien, og det er da også tonesproget herfra, der skaber aftenens fundament og stemning. Ikke overraskende bliver det til betagende udgaver af Antonio Carlos Jobim-klassikerne »Quiet Nights of Quiet Stars« og »Wave«, men også en bossa-version af Burt Bacharachs »A House Is Not A Home« er overbevisende. Og den bliver tilmed - uden stilbrud - fulgt op af film-melodien »En kort, en lang«.

På samme vis formår Lisa Nilsson sidst på aftenen at lade Ivan Lins' muntre »Madalena« glide over i en underfundigt ekspanderende udgave af sit store - og også ved denne lejlighed perfekte - hit, »Himlen runt hörnet«.