En seksstjernet aften i selskab med Det Kongelige Kapel

Gå til koncert med Det Kongelige Kapel og hør et klassisk orkester på vej mod europæisk elite.

Marek Janowski dirigerede i Operaen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hold godt øje med Det Kongelige Kapel!

Orkestret spiller mest til Operaens forestillinger med sang. Men det giver også en håndfuld koncerter på egen hånd hvert år – og resultatet er gerne klassisk i klodeklasse.

Som nu fredag aften i Operaens store sal. De op mod 100 musikere sidder i en særlig skal af træ. En kasse med 24 åbninger a la julekalender og kongenial akustik til den tørre side.

Og den herlige herre på podiet er selveste Marek Janowski. En notorisk vanskelig nestor med munkefrisure og temperament som i gamle dage. Hvis han ikke får kvalitet hvert eneste sekund, skrider han simpelthen fra engagementet.

Europæisk elite

Det bliver to timer med glade tilhørere i alle aldre. Med to udfordrende symfonier på programmet: Beethovens sjældent hørte nummer fire og Schuberts lange niende. Med synlig og hørlig spilleglæde og professionel præcision hos hver eneste musiker.

Plus masser af musikalitet, masser af øjeblikke med det helt rigtige swing, talløse ekkoer og tråde af toner på tværs af takterne.

Hvem var bedst den fredag? Fagotten med det åndeløse løb i Beethovens stykke? De uknækkelige horn og fløjsbløde basuner i Schuberts svanesang?

Orkestrets seneste symfonikoncert endte i hvert fald som egnens bedste i år. Musikerne virker motiverede og toptrimmede hver for sig. Holdet som helhed er på vej mod europæisk elite.

Hvis man vil helt op på spidsen, kræver det større vilje fra politisk hold. Kapellet er ramt af besparelser og spiller for livet.

Den næste koncert i rækken ligger 14. maj og præsenterer Pascal Rogé som solist i Ravels klaverkoncert.

Hvem: Det Kgl. Kapel og Marek Janowski.

Hvad: Beethovens 4. og Schuberts 9. symfoni.

Hvor: Operaen, fredag.