Dawn Richards playback-pladder fik publikum til at udvandre

Den amerikanske sangerinde vandt ikke mange tilhørere med sin halvhjertede vokalindsats på Apollo onsdag aften.

Roskildefestival 2016 Dawn på Apollo 29. juni 2014( Photo: Torben Christensen / Scanpix Denmark 2016) sendxnet Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indledningsvis må jeg slå fast: jeg er fan af Dawn Richard. På mit anlæg. På min telefon. Hun er en af de mest risikovillige kunstnere, der befinder sig i spændingsfeltet mellem dance, electronica, pop og r’n’b. Hun laver musik med Druski, Kingdom og Machinedrum og andre innovative producere.

Men hendes indsats på Apollo onsdag aften gjorde mig ikke til en endnu større fan. Dertil var hun alt for komfortabel med at falde tilbage på playback. Hvis en artist absolut skal gøre brug af hjælpemidlet, skal der godt nok også være et spektakulært sceneshow til at opveje for, hvad der ellers bliver en glorificeret udgave af børneværelsets lipsynch-med-hårbørsten.

Læs Roskilde-anmeldelse: Slayer molesterede mastodontisk

Sådan et forrygende show fik Richard desværre skabt. Nok var der to dansere hun kunne synkronisere sine moves med, men deres sakse-kryds med benene og fremskudte brystkasser var i længden ikke nok til at fængsle mig. Hvor var villigheden til at omrokere sangene bare en smule? Hvor var de seje sci-fi brynjer og panser fra hendes videoer? 

Jo, der var momenter hvor Dawn samt hendes medbragte keyboardist og trommeslager fik banket nok umiddelbar energi igennem. Som på »Blow«, hvis ildevarslende jungletrommer havde kraft nok til at nå ud til publikum. Også de dunkende neon-synths på »Dance« fik koncertgængerne op i gear.

Læs Roskilde-anmeldelse: Engelsk rapper fik publikum til at feste eftertænksomt

Mange af Richards sange lægger lige så stor vægt på teksturer, stemninger og små, bizarre detaljer som på overbevisende melodier, men feinschmekeriet blev sjældent oversat til overbevisende live-oplevelser. Symptomatisk for koncerten var der masser af boblende bas og pulserende omskiftelighed på numre som »Calypso« og »Titans«, men da Dawn sang »I cannot make you stay«, tog flere festivalgæster hende forståeligt nok på ordet.

Hvem: Dawn Richard

Hvor: Roskilde Festival, Apollo, onsdag