Anti-perfektionisten MØ nåede nye højder på Orange

Den danske popsangerinde gav lørdag et selvsikkert, konfetti-fyldt show, der tog chancer med nye sange og forvandlede kendinge.

Koncert med Mø på Orange Scene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

MØs indsats på Orange gør det svært ikke at række efter det tveæggede p-ord. På den ene side kan jeg kun beundre MØs udtalte forsæt om at skide hul i perfektionisme-ræset. På den anden side var koncertens fejlslag så minimale, at jeg må gå all-in. Den 27-årige Karen Marie Ørsted, hendes band og gæster begik en pop-koncert, der var, hvis ikke perfekt, så i hvert fald ekstraordinært sprudlende og risikovillig.

Det er gået stærkt for fynboen siden hun i marts 2014 udsendte sit debutalbum, der skaffede hende fans langt fra Danmarks grænser. Sammen med Major Lazer og DJ Snake står hun bag den mest spillede sang i Spotifys historie, »Lean On«, der sluttede koncerten af.

MØs bevidsthed om det øgede niveau som Orange præsenterede, viste sig fra første færd. Åbneren »Don’t Wanna Dance« var sat ned i tempo, men øget i ulmende, synth-summende intensitet. Væk var originalens 60’er-inspirerede girl-group xylofon, opløftende trompeter og håndklap, hvilket fremhævede fortællingen om det altfortærende begær (»And a bad boy / Makes me wanna tear my white skin apart«).

Det var ikke eneste gang, at MØ slog fast, at selvom hun har flere uptempo, stilmæssigt globe-trottende træffere, er resultatet lige så betagende når hun giver sig hen til de mere dæmpede ballader. Tilføjelsen af de svirrende strygere løftede »New Year’s Eve«, og især »Gone and Found«. På »Maiden« vimsede saxofonistens fingre rundt på tasterne, der åbnede og lukkede sig som guldfiske-munde.

Roskilde Festival 2016. . juli 2016. Koncert med Mø på Orange Scene. Lørdag den 2. juli 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted.

Udover villigheden til den omdanne debutens kendinge, var MØs introducering af flere nye numre med til at styrke koncerten. Der var »True Romance« med den pågående opfordring »Come on baby, suck my heart« og et nyt andet nummer, der brugte olietromme-lignende synths og en rullende dancehall-rytme til sensuel effekt.

Det var påfaldende, hvor meget det føltes at være til koncert med en kunstner med en længere diskografi. For det var en parade af sange, der næsten alle lød som singler, uanset om de er det i officiel forstand eller ej.

Om det så var de luftigt nasale melodier og stammende omkvæd på »Kamikaze« eller »Glass«s frost-glitrende synths, ja, så var det en smitsom popfest. Og frontkvindens vokal var smidig nok til at spænde fra dybt soulet vibrato til smygende falset og aggressive heppekors-hug.  

Roskilde Festival 2016. . juli 2016. Koncert med Mø på Orange Scene. Lørdag den 2. juli 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted.

Da Mø vendte tilbage på scenen i nyt outfit for at give ekstranumre, jokede hun, at nu havde hun endelig spillet en koncert, der var lang nok til at berettige et kostumeskift. Da havde det dog for længst stået klart, at MØ bestemt er vokset med opgaven. Både MØ og publikum var klar til the big moves, og den lyserøde konfetti faldt på det helt rette sted. 

Hvem: MØ

Hvor: Roskilde Festival, Orange, lørdag