Kommunen ville rive Ungdomshuset ned

I en ny bog hævder Faderhusets leder, Ruth Evensen, at Københavns Kommune allerede i 1999 indhentede tilbud på nedrivning af ejendommen på Jagtvej 69

Allerede i 1999, længe før den kristne frimenighed Faderhuset bød på ejendommen, havde Københavns Kommune undersøgt, hvad det ville koste at rive Ungdomshuset på Jagtvej 69 ned.

Det hævder lederen af Faderhuset, Ruth Evensen ifølge pol.dk i en ny bog, som hun udgiver på Faderhusets eget forlag Reform i morgen.

Ifølge Ruth Evensen var det daværende politidirtektør Hanne Bech Hansen, der på ét af deres ugentlige strategimøder i 2007 opfordrede opfordrede Faderhuset til at rive bygningen ned. Og da Faderhuset efterfølgende indhentede tilbud på en sådan nedrivning, viste det sig, at det havde Københavns Kommune allerede gjort flere år forinden.

Entreprenør havde afgivet tilbud

Også MIchael Djarling, bestyrelsesformand for Human A/S, som ejes af Faderhuset, citeres i bogen for påstanden.

- Adspurgt af Ritt Bjerregaard om vi havde en entreprenør, der ville hjælpe med en evt. nedrivning, oplyste vi, at vi var i kontakt med en entreprenør, som det viste sig allerede i 1999 havde afgivet tilbud til Københavns Kommune på nedrivning af netop Ungdomshuset. Det morede vi os en del over i Faderhuset, at Københavns Kommune selv i al hemmelighed havde forhørt sig om nedrivning, skriver han.

Sagen arkiveret

Ifølge politiken.dk kan Københavns Kommune ikke umiddelbart bekræfte, at man har indhentet tilbud på nedrivning af Jagtvej 69. Det daværende ejendomskontor er i dag del af Center for Byudvikling, og papirer fra dengang er arkiverede.

Forvaltningen vil dog ikke afvise, at et tilbud blev indhentet fra nedrivningsfirmaet. Det har i givet fald været for at betjene en borgmester eller andre dele af politiske apparat, ikke som del af en beslutning om nedrivning. En sådan er nemlig aldrig taget.

Ifølge Ruth Evensens bog kostede nedrivningen ikke mindre end fem mio. kroner. Den høje pris skyldtes, at arbejdet skulle udføres i al hast på grund af de ungdomsuroligheder, der foregik både på grunden og i byen. Arbejdet blev gennemført under politibeskyttelse og arbejderne var anonymiserede.

De seneste dage har det vist sig, at Faderhusets økonomi er så anstrengt, at de har måttet sælge Jagtvej 69 til investeringsfirmaet Ventureinstituttet. Der er forlydender om, at Fonden Jagtvej 69, som oprindelig forsøgte at købe Ungdomshuset af Faderhuset, stadig er interesseret i at erhverve den omstridte adresse.