Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Ville du sidde fængslet i Rwanda, Pape?

Foto: Liselotte Sabroe

Det er på tide, at man kulegraver problematikken omkring udvisninger.

Danmark udviser ikke mere eller mindre sarte kriminelle med henvisning til for eksempel dårlige pladsforhold i rumænske fængsler. Man udviser heller ikke udlændinge til deres respektive hjemlande, hvis man skønner, at de kan lide overlast. Vel at mærke uden dansk statsborgerskab.

På den anden siden vil man gerne udvise danske statsborgere. Niels Holck-sagen er oplagt, hvor både by- og landsret nægtede udvisning til Indien. Statsadvokaten opgav sagen. Alligevel fremturer Søren Pape Poulsen (K) med nok et forsøg.

Senest har man så besluttet at udvise en dansk statsborger til Rwanda. Prøv lige et ophold i Indiens eller Rwandas fængsler, Søren Pape Poulsen. Det ville du nok ikke byde rumænere.

I min simple optik, bør man slet ikke udvise danske statsborgere. Har de begået noget ulovligt, skal de dømmes efter dansk retspleje, og hvis de bliver dømt, afsone i Danmark, basta.

USA har for eksempel en klar holdning til, at amerikanske statsborgere ikke udvises, uanset hvad de har bedrevet.

I udvisningsloven står der i øvrigt, at man kan udvise til lande med dødsstraf, bare den ikke bliver effektueret. Man skal slet ikke udvise nogen som helst til lande med dødsstraf efter mit simple hoved.