Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Villaejer tager til genmæle: Folehaven er en oase

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som villaejer i Folehaven, Valby, og som næstformand i skolebestyrelsen på Kirsebærhaven Skole, vil jeg bidrage med en fortælling, som måske kan nuancere den lidt ensidige beskrivelse af området, bragt i Berlingske 12/9-17.

Det er korrekt, at der i tryghedsrapporten 2016 fra Folehaven tegner sig et billede af et område med øget hærværk og graffiti, cykler bliver stjålet, du hører om indbrud nu og da, og ja, du møder også unge drenge med hættetrøjer samt alkoholikere – men er det ikke et vilkår i København?

Personligt føler jeg mig først hjemme og tryg, når jeg har passeret Grønttorvet i retning mod Folehaven.

Vi hilser på hinanden i Folehaven, når jeg henter min datter på dyreklubben, hvor hun passer kaniner, geder og får sammen med Emira, Peter, Elizabeth, Yasmin og alle de andre.

Nogle gange møder jeg Ilyas, som går i min søns klasse, giver ham en high-five og vi taler om, hvordan det går med deres tøjmærke Hermanos.dk. Han og de andre i firmaet er så seje og inspirerende rollemodeller for andre unge i området!

Nej, her dufter ikke af økologisk kaffe og vinbar-hygge. Til gengæld emmer her af mangfoldighed og respekt for hinandens kulturelle forskelligheder. Til fællesarrangementer er der fyldt med dufte af marokkansk tabbouleh, tyrkiske og kurdiske specialiteter, polske egnsretter, frikadeller mv.

Undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedst i et mangfoldigt miljø, hvor de kan lære af hinandens forskelligheder (www.skoleborn.dk/maj_2015/), og jeg er stolt af vores skole og af den mangfoldighed, der er her.

Børn som primært går i skole med ligestillede (religion, etnicitet, socioøkonomisk mv.) mister muligheden for at udvikle sig i »livets skole« og dermed dele af den sociale dannelse, som netop tilegnes ved at lære af hinandens forskelligheder. Heriblandt også den rummelighed og forståelse, der naturligt tillæres og udvikles, når man bevæger sig i et mangfoldigt miljø.

Som bonusinfo kan jeg fortælle, at Kirsebærhaven Skole som følge af en række tiltag og indsatser har øget flere af sine eksamens- og afgangskarakterer med 2 karakterer over de sidste år.

Landkort eller ej, så er vi nogle, der har forvildet os helt herud og faktisk trives med at bo her. Vi skal ikke reddes – vi lever i bedste velgående og har det rigtig godt her i Folehaven.

Men jo tak. En områdefornyelse vil helt sikkert løfte området, allermest håber og glæder jeg mig dog til, at der kommer en fysisk (og mental åbenbart) sti, som forbinder vores område med resten af Valby. For én ting er jeg enig i, vi mangler sikre og hyggelige skoleveje samt stier til de omkringliggende kvarterer, der kan forbinde hele vores skønne Valby!

Jeg håber, at denne fortælling kan bidrage til at alle, også den kreative klasse som angiveligt har afskrevet os, vil overveje at kigge forbi?