Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vil ministeren sætte YouSee på plads?

YouSee vil lukke ned for alle FM-radiosignaler. Hvordan skal Beredskabsstyrelsen nu varsle befolkningen?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

YouSee har uden varsel meddelt ca. halvdelen af Danmarks befolkning, inklusive undertegnede, som får deres radio- og TV-signaler via deres kabel, at man vil lukke ned for alle FM-radiosignaler for at kunne give os »en bedre TV-oplevelse«. Hvad denne forbedrede TV-oplevelse består i meddeles ikke, men den må være vanvittig god, siden al FM-radio skal fjernes, og man er i øvrigt nødt til at hæve prisen ti kr. per måned for dette eksklusive tilbud.

Det kunne være rart at høre Beredskabsstyrelsens og andre relevante styrelser samt politikernes ansvarlige kommentarer til, hvorledes Danmarks beredskab skal varsles og vi, befolkningen, holdes informeret, når det er foreskrevet, at Beredskabsmeddelelser udsendes ved hjælp af FM-radio.

enne mulighed har monopol-foretagendet YouSee selvbestaltet besluttet at se stort på og fratage millioner af danskere deres FM-radio-signal. Heraf vil være en meget stor del, der ikke har noget alternativ, f.eks. beboere i boligforeninger. Og vi, der bor i hus, har såmænd heller ikke teknisk mulighed for at koble en radioantenne på samme antenneledning, hvor vi har YouSee TV-signal.

Ved en henvendelse til YouSee, var virksomhedens forslag, at de mange hundrede tusinde kunder kunne smide deres gamle FM-radio ud og gå hen i Elgiganten og købe en DAB-radio. En noget uhørt arrogance.

Kan man sætte sin lid til en ansvarlig minister og at Beredskabsstyrelsen gør noget og retleder YouSee?