Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi nedlægger kirker og bygger moskeer

Bekymring. Når jeg ser på, hvad der sker i den arabiske verden, hvor moskeer og kirker bliver bombet pga. religion og magtkampe, så stiger mine bekymringer. Jeg er muslim og er på ingen måde racist eller fremmedhader, men jeg er meget bekymret for Danmarks fremtid.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

9. oktober 2013 bragte dagbladet Politiken en erklæring skrevet af en støttekomite for opførelsen af en ny stormoske i København.

Brevet er underskrevet af fremtrædende danskere som bl.a. Adam Price, Benny Andersen, Bent Melchior, Chris Minh Doky, Eva Smith, Gitte Seeberg, Henrik Hartmann, Ingolf Gabold, Peter Mogensen, Stine Bosse og Uffe Ellemann-Jensen, og gruppen skriver, at en rummelig stormoske vil sende et klart signal om, at København anerkender danske muslimers plads og rolle i det danske samfund og vil give islam sin naturlige plads blandt byens øvrige religioner.

Men hvad med kinesere/buddhister f.eks., skal de ikke bydes velkommen med et stort tempel midt i byen?

Jeg undrer mig over, at man vil lukke mange kirker og i stedet bygge store moskeer. Er det den vej, Danmark ønsker at gå?

Når jeg ser på, hvad der sker i den arabiske verden, hvor moskeer og kirker bliver bombet pga. religion og magtkampe, så stiger mine bekymringer. Jeg er muslim, og er på ingen måde racist eller fremmedhader, men jeg er meget bekymret og samtidig nysgerrig over for, hvordan Danmarks fremtid ser ud.Saudi-Arabien, Qatar og nu Emiraterne er bidragydere til stormoskeer i Århus og København. De lande er pengetanke for udbredelse af islam i Europa, der forkaster demokrati, kvinders rettigheder, forbyder eksistensen af ethvert andet trossamfund ved dødsstraf, og er fortalere for totalt forbud mod andre religiøse skrifter, Jihad-sex osv.

Læs også: Borgmester: Stormoskeer skræmmer ikke københavnerne

Skal vore offentlige myndigheder være med til at finansiere trossamfund og byggeri af bygninger til religionsudøvelse? Eller skal man til at benytte en række smuthuller, som for eksempel at bidrage til det kulturcenter, som bygges i forlængelse af moskeen?

DET ER AL ære værd at skabe arbejdspladser, men det skal være til gavn for Danmark.

I Danmark har vi et demokrati, som er baseret på viden og humanistiske ideer. Vi har en grundlov, der sikrer vores demokrati, og som indebærer, at man må tro, hvad man vil. Men det er ikke ensbetydende med, at vi har brug for flere og flere moskeer.

Jeg frygter, at imamer vil få mere og mere magt, og vil tolke dansk politik, kultur, og vor måde at leve på i det hele taget. På deres egen måde og efter egne interesser. Vi risikerer, at de messer deres budskab ud til en flok uvidende, overtroiske gudfrygtige folk, og opfordrer dem til jihad i Allahs navn.

Det vil ikke undre mig, hvis der fra en moske i Danmark vil blive udsendt, efter vestlige normer, ganske grænseoverskridende budskaber om f.eks. »kvindeundertrykkelse, æresvold og æresdrab.« Det er jo tilladt ifølge mange islamisters tolkning af Koranen.

Jeg frygter, at ingen må stille kritiske spørgsmål i fremtiden. Efter Muhammed-tegningerne ved man, at man ikke kan udgive sætninger eller tegninger, der bagtaler islam, uden at forvente en stor sikkerhedsrisiko.

Det er jo blevet hævdet, at i det senmoderne samfund er det unormale blevet det normale. Jeg synes hele tiden, at grænserne flyttes mellem normalitet og afvigelse med hensyn til indvandrere/nydanskeres kulturer, religion og traditioner. Men hvor ender grænserne mon?Det er en kunst at kunne modernisere sig og placere sig et sted midt imellem. Men det kræver, at man er tolerant og fleksibel, har stor viden og ikke mindst er meget liberal og nytænkende. Men er man det, når man er så snæversynet og kun ser islams »Sharialov« som det eneste rigtige, og får lov til at bygge denne endnu mere op med flere og flere moskeer, hvor det bliver muligt at forblive islamistisk ekstremist, og det er netop denne gruppe, som ikke kan integreres i vores samfund.

Læs også: Bødskov skal gøre rede for stormoskes bånd til Hamas

Derefter vil man forlange islamiske børnehaver, skoler, plejehjem og gravpladser, muslimske parallelsamfund, bederum og islamiske slør på offentlige arbejdspladser, halal-mad på offentlige daginstitutioner, skoler og arbejdspladser og kønsadskillelse til idrætsundervisningen, idrætsfaciliteter og forældremøder. Gøre det muligt at leve et islamisk liv fra vugge til grav i vores vestlige land.

ØGET ISLAMISERING af samfund er jo ikke et specielt dansk eller vestligt fænomen, men bestemt noget vi bør være opmærksomme på. For ser man tilbage på f.eks. Cairo midt i 60erne, gik stort set ingen kvinder med slør, men i dag, 45 år senere, er billedet vendt og størstedelen af de egyptiske kvinder går med slør. Det er tankevækkende, når islams historie går 1.400 år tilbage, at der er sket så store forandringer på bare fire årtier.

Jeg synes, at det er tankevækkende og ligefrem rystende, at der sker mere og mere frivillig islamisering netop i disse år, hvor vestlige politikere nedlægger ikke-muslimske traditioner og tillader islamiske traditioner en fremtrædende plads. Men hvad er mon årsagen til, at islam får mere og mere magt?

Terrorfrygt og den malplacerede tolerance og høflighed over for den voksende befolkningsgruppe skal tænkes igennem igen, for jeg mener ikke, at det er en løsning, at politikerne og virksomheder forsøger at tækkes muslimske grupper ved at give deres kultur og religion flere rettigheder, og at tækkes dele af den ikke-muslimske gruppe ved at fremstå politisk korrekt.

JEG ER BEKYMRET for, at kristne traditioner og historie i Danmark stille og roligt vil forsvinde. Jeg frygter, at der vil blive færre og færre danske indfødte, færre og færre kirker og flere og flere moskeer. Det er tankevækkende, at verdens muslimske befolkning vil vokse med 35 procent de kommende 20 år. I Danmark er antallet af muslimer fordoblet i løbet af 20 år, siden 1990 er der sket en fordobling i antallet af muslimer, fra 109.000 til 226.000 muslimer i 2010, viser en ny opgørelse på http://pewforum.org/The-Future-of-the-Global-Muslim-Population.aspx.

Jeg synes efterhånden, at religion/islam er ved at blive et problem, og det er komplekst og vanskeligt at håndtere. Det er ikke islam i sig selv, men derimod muslimsk lidelse og frustration, forstærket af økonomiske, politiske og sociale forhold, som fører til intolerance og vold.

Islam skal efter min mening være et spirituelt budskab og ikke en politisk ideologi. Det skal være individuel vejledning og ikke et samfundsmæssigt styreredskab. Et middel til medborgerskab og ikke modborgerskab.