Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi kasserer de velintegrerede og beholder de kriminelle

»Og undskyld mig så for at være kynisk, men hvordan kan Abdalas skæbne være Danmarks problem?«

Mersiha Cokovic Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg læste tidligere på ugen om Rokshar Sediqi, en 16-årig afghansk pige som flygtede til Danmark for seks år siden med sine forældre. Jeg blev meget rørt over denne piges fortælling om sin frygt for at blive sendt tilbage til Afghanistan, uvisheden om hendes fremtid i Danmark (familien har i flere år ventet på svaret om, hvorvidt de får opholdstilladelse), og ikke mindst hendes iver for at assimilere sig i det danske samfund.

Man er ikke i tvivl om, hvor taknemmelig Rokshar er for de trygge rammer, som Danmark har givet hende, og hun kompenserer for det med at være en del af det danske samfund, på bedste vis. Jeg bliver så harm på denne unge piges vegne. Og ikke mindst på Danmarks vegne. Vi har en decideret destruktiv udlændinge- og udvisningspolitik i Danmark, som ikke tager hensyn til samfundets og landets interesser. Unge mennesker, som Rokshar, med potentiale til at være til stor gavn for landet, bliver kylet ud, mens kriminelle indvandrere i Danmark er bedre beskyttet end truede dyrearter.

Jeg er udmærket klar over, at resten af pigens familie ikke er så velassimilerede som Rokshar selv, og at det rejser spørgsmålet om, hvorvidt de burde blive i landet. Og jeg ved, at der er tale om en meget kompleks sag her, men dette er langtfra et enkeltstående tilfælde. Vi kasserer unge, velintegrerede, veluddannede, assimilerede og ikke mindst selvforsørgende mennesker, mens vi beholder individer, der ikke blot er uintegrerbare, men decideret til fare for vores samfund. Her taler vi om hårdkogte og brutale forbrydere som Danny Abdala, hhv. Lille og Store A, Gimi Levakovic, FisFis, adskillige registrerede bandemedlemmer, salafister, imamer, der opfordrer til og underviser i hustru- og børnevold, bigami, vold mod og død over andre minoritetsgrupper m.m.

Hvis vi tager Danny Abdala som eksempel: Libanesisk forbryder, der fik lov til at lede og bestyre sin bande selv under afsoning af fængselsstraf i Sandholm-lejren. Han kostede syv millioner kroner i bevogtning alene, da det åbenbart var nødvendigt at have to vagter til at våge over ham døgnet rundt. Abdala kan ikke udvises fra Danmark, da han, hvis han bliver deporteret til Libanon, risikerer dødsstraf. Og undskyld mig så for at være kynisk, men hvordan kan Abdalas skæbne være Danmarks problem?

Disse mennesker kender da både de respektive hjemlandes og Danmarks love og overtræder dem med fuldt overlæg. Hvis vi havde en lov, der gjorde, at man blev udvist fra landet ved første lovovertrædelse, ville vi ikke blot kunne gøre plads til dem, der virkelig ønsker at bidrage til samfundet, men vi ville skåne mange mennesker for vold, trauma og måske endda redde liv. Men det, der står mellem os og en optimal løsning på problemet, er nogle forældede konventioner, som giver dem carte blanche til sociale ydelser, beskyttelse og what not? Konventioner, som, på sigt, bliver vores samfunds undergang.