Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi har ikke fortjent en ærlig og uspoleret politiker som Thyra Frank

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN og Bax Lindhardt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstra Bladet har nu igen været ude med riven efter Thyra Frank. Denne gang nøjes man ikke med at give spalteplads til ministerens trofaste kritikere og mudderkastere. Nu var det avisen selv, der for egen regning forsøgte at fremstille Thyra Frank som uduelig, ligegyldig og upopulær.

Artiklen tager udgangspunkt i en måling, som Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk. Thyra Franks scorede, ifølge målingen, ikke så højt. Den, der til gengæld toppede målingen, var justitsministeren, Søren Pape Poulsen. Den lader vi lige stå.

Thyra Frank blev til den verbale målskive for professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet og Ekstra Bladets egen politiske kommentator, Hans Engell.

Ministeren kritiseres blandt andet for ikke at have fremsat et eneste lovforslag for Folketinget i de syv måneder, hun har siddet på posten.

Nu har Thyra Frank aldrig lagt skjul på, at hun, hverken som Liberal Alliances MF, da hun var det, eller som minister i dag, nogensinde har haft i sinde at indføre flere love og regler. Og slet ikke på ældreområdet. Thyra Frank har selv kæmpet mod et bureaukratisk helvede og for en offentlig sektor, hvor borgeren fyldte mere, og bureaukratiet kom så tæt på at blive afskaffet, som overhovedet muligt. Så det er helt hjernedødt at bebrejde ministeren for ikke at have begået et løftebrud.

Et ærligt og uspoleret menneske

Er vi virkelig kommet så langt, at vi forventer af ministre, at de lovgiver bare for lovgivningens skyld? Er vi blevet så vant til spin og tom snak, at vi ser helt bort fra de folkevalgtes bagage og viden på de respektive områder, de er ansvarlige for, mens man på samme tid skriger efter nogle ministre og medlemmer af Folketinget, der har nogen form for erhvervserfaring?

Jamen, her et der et menneske med længere erhvervserfaring end de fleste af hendes kollegers færden på denne jord, men det er åbenbart ikke godt nok.

Til gengæld sætter man pris på løfter om guld og grønne skove, som bliver til gentagne løftebrud, mens vi pænt står og ser på.

Ved I hvad?! Vi har som nation ikke fortjent Thyra Frank.

Vi har ikke fortjent et ærligt, uspoleret og hårdtarbejdende menneske, der har knoklet det sidste næsten halve århundrede og bliver ved med at knokle for, at vores kære og vi selv en dag får en anstændig alderdom. Vi har ikke fortjent en kvinde, der klarer sig bedre foran 5.000 levende sjæle end foran to kameraer. Og ikke mindst, har vi ikke fortjent en, der i sine 65 år endnu ikke har lært at lyve, spinne og vige uden om.

Til gengæld er vi bedst tjent med selfies, blogs, Facebook-opdateringer, tweets og folk, der leder dette land efter »go with the flow«-princippet.