Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi har broer nok i København

Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Christianshavn er en af Københavns nye broer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da jeg læste advokat Bonnie R. Mürschs og arkitekt Karen Zahles læserbrev om nødvendigheden af en bro fra Thorvaldsens Museum til metrostation Gl. Strand, var min tanke undervejs, at brevet var skrevet af Handicaprådet og ikke af to personer, som hidtil har interesseret sig for Københavns forskønnelse.

Der er 350 meter fra indgangen til museet til nedgangen til metroen, en gåtur på fire minutter, eller stort set samme afstand som fra Frihedsstøtten til S-togsperronerne på Københavns Hovedbanegård.

Tænk, at voksne mennesker kan fremlægge et sådant forslag. Der er broer nok.

Af de otte broer, der forbinder Sjælland med Slotsholmen, er de seks fra tiden før og omkring bygningen af det første Christiansborg. Børsbroen og Holmens Bro er oprindeligt bygget i sidste halvdel af 1800-tallet, dog ombygget i første halvdel af 1900-tallet, men arkitektonisk tilpasset deres nære omgivelser. En ny bro må erfaringsmæssigt ligne nogle af de rædsler, der opføres nu til dags.

Lad os alle håbe, at advokaten og arkitekten næste gang fremkommer med forslag, der forskønner byen og ikke som det nu foreslåede, som uanset design vil skæmme både Gl. Strands ildebrandshuse, Thorvaldsens Museum, Slotskirken og Christiansborg.

Det er ikke just forskønnelse, der har præget København de sidste 60 år.