Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi er mange, der er fysisk slidt ned

ARKIVFOTO 2016 af Statsminister Lars Løkke Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste dage har aviserne været fulde af artikler om Løkkes skrinlagte 2025 plan. Dem af os, der ikke har kunnet se noget som helst godt i planerne, kan for en tid trække vejret lidt friere. Men Venstre har investeret så meget goodwill i forslaget at ved først givne lejlighed, vil planerne komme på banen igen. Derfor er det meget vigtigt, at debatten om urimelighederne fortsætter.

Jeg er faglært sadelmager, 57 år gammel og kan i år fejre mit 40 års jubilæum.

Mine knæ gav op for mange år siden ved at arbejde med tunge gulvtæpper. Mine skuldre er slidt op ved at sidde bag en symaskine, og jeg har fået en diskusprolaps. Med andre ord er jeg ved at være godt brugt. Med det nuværende pensionssystem er der 11 år tilbage af mit arbejdsliv. Jeg har meget svært ved at se, hvordan det skal hænge sammen. I de lande, vi normalt sammenligner os med, kan man gå på pension langt tidligere. Partierne i blå blok vil blive ved med at presse os. Hurtigere, højere, længere lyder parolerne, men de mangler at forstå, at efter mange år med fysisk hårdt arbejde er nedslidningen næsten total.

Der er fra politisk side vedtaget initiativer som skulle gøre det muligt at få en lidt mere glidende overgang fra arbejdsliv til pensionist, f.eks. seniorførtidspension. Men i realiteten er disse ordninger intet værd, da kriterierne for at komme i betragtning er astronomisk høje. Der er rigtig mange andre, der står i samme situation som jeg, og sammen kan påvirke politikerne.Det er vigtigere end nogensinde.