Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi er alle københavnere først, og København har brug for alle

Vi skal en anden vej, for når personalet udskiftes hurtigere end årstiderne, og hjemmehjælperen er sød, men aldrig den samme, er det ikke Københavns Kommune, der afviser at ansætte, men stillingerne, som står uden ansøgere.

»Vi skal leve i et samfund, hvor det enkelte menneske udviser respekt for fællesskabet, og det starter med at inkludere alle i fællesskabet. At søge polarisering er udtryk for politisk svaghed, og det svækker vores samfund og byen. Vi er alle borgere i København - alle lige og alle deler samme by. Vi skal stille lige krav til hinanden, og give lige rettigheder til alle. Vi er alle københavnere først.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali

Vi er alle københavnere først. København skal styrke sin sammenhængskraft – derfor bliver skiftet fra integration til hjemsendelse katastrofalt. Vi skal en anden vej. Det er afgørende, at vi lever mere sammen og ikke bare i parallelle spor. København har brug for alle, og vi vil miste tusindvis af kompetente medarbejdere med hjemsendelse frem for integration.

I København har vi brug for hinanden, men med skift fra integration til hjemsendelse fortæller vi flygtninge i Danmark, at vi ikke ønsker, at de føler sig hjemme. Sådan risikerer vi at ende med en gruppe flygtninge, der ikke integreres, og som alligevel aldrig får mulighed for at vende tilbage.

Bandeledere, terrorister og hadprædikanter deler et fokus på, hvad der skiller os ad fremfor, hvad vi har til fælles. Når vi ikke længere kan få lov til at være københavnere først, skabes der splid mellem os. Begivenhederne på Nørrebro søndag understreger, at det er altafgørende, at vi i København lever mere sammen og ikke bare i parallelle spor.

»Vi skal leve i et samfund, hvor det enkelte menneske udviser respekt for fællesskabet, og det starter med at inkludere alle i fællesskabet.«


Men hvis vi andre på forhånd har besluttet os for, at du ALDRIG kommer til at høre til, hvorfor skulle du prøve at passe ind og få arbejde og uddannelse i stedet for at tjene »nemme« penge og spille smart i banderne?

Vi skal leve i et samfund, hvor det enkelte menneske udviser respekt for fællesskabet, og det starter med at inkludere alle i fællesskabet. At søge polarisering er udtryk for politisk svaghed, og det svækker vores samfund og byen. Vi er alle borgere i København – alle lige og alle deler samme by. Vi skal stille lige krav til hinanden, og give lige rettigheder til alle. Vi er alle københavnere først.

Rekruttering er det største problem

Vi mangler allerede folk til vores velfærd og virksomheder i København, i løbet af de næste ti år vil vi mangle 30.000-40.000 social- og sundhedsmedarbejdere (SOSUer), men regeringen vælger at sende 8.700 ansatte på danske arbejdspladser hjem, så snart de kan.

Karen Melchior Fold sammen
Læs mere

Halvdelen af nyansatte SOSUer har en ikke-vestlig baggrund, og af 20.000 »ikke-etnisk danske« FOA-medlemmer er ca. 10.000 oprindeligt flygtninge. Hvordan skal vi med den nuværende politik finde de titusindvis af SOSUer, som vi har brug for?

Vi skal en anden vej, for når personalet udskiftes hurtigere end årstiderne, og hjemmehjælperen er sød, men aldrig den samme, er det ikke Københavns Kommune, der afviser at ansætte, men stillingerne, som står uden ansøgere. Vi mangler også sygeplejersker og læger, og snart pædagoger og lærere til vores børn.

I den private sektor er Københavns hoteller og restauranter allerede nu afhængige af udenlandsk arbejdskraft, fortæller HORESTA, og fremover endnu mere: Hotelkapacitetens forøgelse alene med de planlagte projekter skal bruge 3.500 nye ansatte. Derudover mangler vi programmører og systemudviklere, vvs-montører, tømrere og elektrikere samt maskiningeniører.