Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi bør støtte kristen mission blandt muslimer i Danmark

Marie Krarup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en gang blev der begået et terrorangreb i Europa med mange uskyldige ofre. Selvom ingen har hørt et »Allah er stor«-udråb, før bombebæltet på den fromme muslim, Salman Abedi, gik af i Manchester Arena, er der ingen i tvivl om, at det skete til ære for Allah. Islamisk Stat har også efterfølgende taget ansvar for angrebet, og det er kommet frem, at den unge forbryder netop var stærkt troende og praktiserende muslim. Terrorangrebet er derfor utvivlsomt forbundet med islam.

I Danmark har vi muslimske ghettoer, og vi har personer, der ikke ønsker at påtage sig bestemte job, fordi man i forbindelse med arbejdet kommer i kontakt med svinekød eller alkohol, eller skal optræde uden tørklæde. De fleste muslimer ønsker ikke at gifte sig med en dansker med mindre vedkommende konverterer til islam. Mange af vores integrationsproblemer er unægteligt forbundet med islam.

Så når vi siger, at ikke-vestlige indvandrere har problemer med integration, taler vi ikke sandt. Det sagde en kristen, filippinsk indvandrer til mig for nylig. Hun og andre kristne, ikke-vestlige indvandrere i Danmark er meget ærgerlige over at blive udstillet som nogen, der ligger Danmark til byrde, når det slet ikke forholder sig sådan.

Hvis man dykker ned i tallene for de enkelte nationaliteter for ikke-vestlig indvandring, vil man da også se en stor forskel. Og skellene ser ud til at gå mellem muslimske og ikke-muslimske lande. Folk fra Kina og Vietnam har således en højere job-frekvens og en lavere kriminalitet end danskere generelt, mens det omvendte er tilfældet med indvandrere fra muslimske lande.

En lovreligion

Der er rigtig meget, der tyder på, at islam giver direkte og indirekte problemer i Vesten. Det er heller ikke underligt, eftersom islam har et helt andet indhold, og derfor præger folk meget, meget anderledes, end kristendommen og andre religioner gør.

Islam er en lovreligion, hvor man skal adlyde en på forhånd defineret lov, mens kristendommen er en religion, hvor man i høj grad skal lytte til sin egen samvittighed, samt koncentrere sig om næstekærlighed.

Budskaberne kan næsten ikke være mere forskellige. Og giver man sig tid til at læse Koranen og Bibelen, vil de mange voldsopfordringer i Koranen springe i øjnene. Eftersom Koranen opfattes som Allahs direkte ord, har voldsopfordringerne stor betydning for den troende. I Det Gamle Testamente er der også megen vold. Men det indgår som en historiefortælling om fortiden og ikke en opfordring. I Det Nye Testamente kan man ikke finde voldsopfordringer. Samtidig er Bibelen skrevet af mennesker og derfor åben for fortolkning. Hvilket er nødvendigt, da den er fuld af modstridende udsagn. Men alle kristne er enige om, at Jesus er frelseren.

Lad ikke muslimer fortabes

Derfor burde ethvert kristent menneske også, og da i hvert tilfælde enhver kirke og enhver præst, ønske at gøre, som Jesus siger i den replik i Matthæusevangeliet, som vi kalder missionsbefalingen: »Gå I derfor hen og gør alle folkeslagene til mine, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn«.

Jeg har mødt folk, der prædiker kristendom for muslimer i Danmark og med stor succes. En dansk-arabisk præst fortalte mig, at han i 2016 havde døbt 45 muslimer. Der er også andre migrantpræster, der udviser samme iver og samme succes. De burde have stor ros og opbakning. Derfor mener jeg, at Folketinget bør afsætte en fast årlig pulje på finansloven til støtte for migrant-kirkernes missionsarbejde.

Samtidig vil jeg personligt opfordre Folkekirken til at være mere aktiv på dette område. Drop dialog-præsterne og erstat dem med missions-præster. Vi kan da ikke være bekendt at lade muslimerne fortabes for evigt, fordi vi kun vil dialogisere med dem, men ikke give dem det budskab, der er sandheden, livet og vejen. Muslimer er faktisk mennesker af lige så megen værdi som alle andre. Derfor er det heller ikke rimeligt, at kristne ikke vil indvie dem i vejen til frelse.

Det forekommer mig absurd, at den danske stat ofrer millioner af kroner på at prædike demokrati og menneskerettigheder ude omkring i den store, vide verden, men at give støtte til, at muslimer i Danmark kan høre Guds ord, er der ingen, der rigtig tænker på. Nogle har sagt til mig, at det er imod religionsfriheden. Men det er da det klareste vrøvl. Folk må jo selv bestemme, om de vil høre budskabet og give det medløb. Det er helt frit. Til gengæld er der nogle af de kristne indvandrere, der i den grad følte sig stødt på deres religionsfrihed, da de fandt ud af, at man ikke kunne undgå at få halal-mad, når man arbejder i mange børnehaver i Danmark.

Det er virkelig på tide, at Danmark som land, som stat og civilsamfund besinder sig på, at vi har et kristent udgangspunkt og fundament. Hvis det smuldrer bort og erstattes med islam, vil vi få et helt, helt andet land og civilsamfund. Det skal vi naturligvis begrænse mest muligt. Dertil kan vi bruge udlændingepolitikken, men vi bør ikke overse missions-mulighederne.

Marie Krarup er MF (DF) og sit partis forsvars- og gymnasieordfører.