Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Venstrefløjen vil ikke se, at velfærden korrumperes

Foto: Sophia Juliane Lydolph og Claus Fisker Claus Fisker. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halime Oguz (SF) skriver i Berlingske 19. april, at Nye Borgerlige er en kunstig konstruktion, fordi Nye Borgerlige både vil have styr på udlændingepolitikken og mindske den offentlige sektor. Jeg vil påstå, at Halime Oguz konkluderer, som hun gør, fordi der eksisterer en kæmpe brist i venstrefløjens forståelse af virkeligheden.

Filosofien bag den udlændingepolitik, som SF og resten af venstrefløjen står for, er, at uanset hvem vi lukker ind i vores land, vil de i løbet af kort tid erkende, at den danske velfærdsstat med generøse uddelinger af bistandshjælp, boligsikring, børnecheck, sundhed, skolegang og uddannelse er den bedste opfindelse i menneskehedens historie. Indvandrerne vil følgelig omfavne velfærdsstaten og blive gode medborgere.

Men blandt udlændinge fra de muslimske lande sker det kun for de få. De mange tager godt imod ydelserne, men bidrager ikke til fællesskabet. Resultatet er en lav deltagelse på arbejdsmarkedet, en højere kriminalitetsrate, social kontrol i ghettoerne og stigende religiøs fundamentalisme. Det koster os årligt mere end 30 milliarder kroner.

Derfor må vi ændre udlændingepolitikken fra grunden. Vi skal bevare den nationale solidaritet, som i århundreder har præget vores kultur. En solidaritet, der bygger på en fælles forståelse af, at pligt og ret hænger sammen. Danskerne kerer sig om hinanden og deler gerne med medborgere, der har det svært. Det er en gylden værdi i vores samfund, som Nye Borgerlige vil forsvare. Men når store grupper af indvandrere fra de muslimske lande tærer på solidariteten uden at bidrage til fællesskabet, kan vi ikke lade dem omfatte af den nationale solidaritet.

Hvis ikke vi løser problemerne, hvor de opstår, vil solidariteten smuldre og systemet bryde sammen under en stigende mængde af love, regler og kontrol, som bliver nødvendige, når for mange udnytter systemet i stedet for at bidrage til det.

Men venstrefløjen vil ikke se, at vores velfærdssamfund udnyttes af mennesker, der ikke køber ind på vores værdier. Og de er blinde for, at velfærdssamfundet korrumperes af et system, der har vokset sig alt for stort; et system, som dominerer alle områder af samfundslivet, og som ikke længere værdsætter de frivillige fællesskaber, der er det egentlige fundament under Danmark.

Nye Borgerliges hensigt er at styrke solidariteten ved at kræve, at de, der skal omfattes af den solidariske omfordeling, deler danske værdier, sætter en ære i at forsørge sig selv, føler empati for andre danskere i en svær situation og først og fremmest lægger deres loyalitet hos de danske. Derfor siger vi, at udlændinge skal forsørge sig selv og forsikre sig mod arbejdsløshed. Offentlig forsørgelse forbeholder vi danske statsborgere.

Udlændinge er velkommen under tre forudsætninger: De deler vores demokratiske samfundssyn, de overholder landets love og de forsørger sig selv. Vi ønsker et samfund med mindre stat og mere menneske.