Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

V-politiker: Selsing er uden hold i virkeligheden

»Højrepopulister, der nedgør sådanne amerikanske eller danske soldater, som satser livet i kampen mod de ekstreme dele af deres egen religion, bør skamme sig.«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har gennemført 38 omfattende stramninger på udlændingeområdet, styrket indsatsen mod terror og øget strafferammen for bl.a. voldtægt på bare ét år. Alligevel sender Eva Agnete Selsing 8. august her i avisen en kæmpe svada af sted mod regeringen. Hendes indlæg, »Det var så lovende, Støjberg og Pind«, er helt uden substans eller hold i virkeligheden. For når hun anklager denne regering for, at den »intet substantielt har gennemført«, taler hun enten bevidst mod bedre vidende, eller også følger hun ganske enkelt ikke med i dansk politik.

At det oven i købet lige er Søren Pinds retsområde og Inger Støjbergs udlændingeområde, som Selsing langer ud efter, gør anken endnu mere absurd.

Læs også: DF ønsker total omlægning af udlændingepolitikken

Regeringen har nemlig i den grad handlet ved at gennemføre de mest omfattende asyl-stramninger i danmarkshistorien. Det gjorde vi for at rette op på den tidligere regerings katastrofale lempelser, som gjorde Danmark til en asylmagnet. Siden årsskiftet er antallet af asylansøgere styrtdykket, og over de seneste mange måneder har vi kontinuerligt oplevet det laveste asylpres i godt fem år. Det synes Selsing tydeligvis at have overset.

Udover vores massive asyl-stramninger har vi afsat milliarder ekstra til politiet, indført grænsekontrol og nye regler om indrejseforbud samt gjort det strafbart med op til fem års fængsel at tage til Syrien for at hjælpe Islamisk Stat.

Sideløbende har Venstre og regeringen været meget klare i vores kritik af islam i Danmark. Jeg har selv skrevet flere debatindlæg, hvor jeg kritiserer vores moderate, muslimske organisationer og imamer for ikke at bekrige de rabiate dele af deres egen religion. Vi kan på ingen måde acceptere parallelsamfund og alle de forbud, som islam prøver at snige ind i vores frie, danske samfund. Hvis man ikke vil Danmark og vores kultur, er man ikke velkommen her.

Det sagt, vil jeg og mine partifæller ikke være med til at dæmonisere en hel religion og alle muslimer. Forleden fortalte jeg på min Facebook-side om min amerikanske ven og studiekammerat, Humayun Khan, der faldt som officer i Irak i krigen mod terror. Han er den soldat, hvis familie Donald Trump forleden nedgjorde i den amerikanske valgkamp, ene og alene fordi de er muslimer. Selv har jeg tjent med loyale, danske soldater med muslimsk baggrund imod den islamistiske Taleban-bevægelse i Afghanistan.

Højrepopulister, der nedgør sådanne amerikanske eller danske soldater, som satser livet i kampen mod de ekstreme dele af deres egen religion, bør skamme sig. Der er en verden til forskel på at angribe vores egentlige fjender i den muslimske verden og til at erklære krig mod alle muslimer.

Regeringen fortsætter kampen for et tryggere Danmark. Derfor vil vi fortsætte med at stå på mål for en stram og konsekvent udlændingelovgivning, hvor vi minimerer asylpresset, og hvor vi bliver endnu bedre til at udvise afviste asylansøgere og kriminelle udlændinge. En hård retspolitik, der slår ned på voldtægt, bandekriminialitet og andre former for kriminalitet, der skaber utryghed. Regeringen står ikke – som Selsing – på sidelinjen og råber på handling. Vi går forrest i kampen mod islamisme og kriminalitet.