Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Ulidelig hetz mod Israel

Poul Erik Andersen: Hvorfor reagerer regeringer og politikere, der dog burde vide bedre, så ensidigt aggressivt mod Israel, når en fremprovokeret episode som denne opstår samtidig med, at man totalt lukker øjnene for det terror­regime, Hamas fører mod både den palæstinensiske og den israelske befolkning?

»I det øjeblik, forbryderne i Hamas får fremprovokeret en situation, hvor israelske soldater i lovligt internationalt ærinde skyder i selvforsvar, hegler hetzen ned over det Israel, der som Mellemøsten eneste demokrati ligger som en frodig oase omgivet af morderiske galninge til alle sider.«  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da det konservative komikerpar Espersen & Khader kun få timer efter sammenstødet mandag morgen 31/5 mellem den israelske marine og et enkelt skib i en nødhjælpskonvoj var ude med den rutinemæssige fordømmelser af Israel, var de blot endnu et par bedrøvelige eksempler på den ulidelige hetz mod Israel, der i den vestlige verden kører til fordel for det forbryderiske Hamas-regime.

En hetz, der tilsyneladende og forhåbentlig i en sådan grad er baseret på total uvidenhed om årsag og virkning i regionen, at vesten er blevet nemme ofre for Hamas kyniske spil med palæstinensiske menneskeliv efter devisen: jo flere lig, vi kan fremvise, desto større international hetz mod Israel til gavn for os.

Vi så det under konflikten i vinteren 2008/09, hvor en minister i Hamas-­regeringen stod frem på det statskontrollerede palæstinensiske TV og åbenlyst pralede med, at gamle og mødre med deres børn på armen frivilligt meldte sig som levende våbenskjold ved de militære installationer, man på forhånd vidste var Israels primære bombemål. Hvis nogen tror på, at en mor frivilligt stiller sig op som bombeskjold med sit barn på armen, burde de omgående søge psykiatrisk behandling. Men ikke desto mindre virkede det. Især billederne af de sårede børn, der var ofre for Hams kyniske taktik, gjorde deres virkning.

Fordømmelserne heglede som ventet ikke ned over Hamas, men over det Israel, der ikke førte angrebskrig mod palæstinenserne, men udelukkende mod Hamas-installationerne i et forsøg på at sætte en stopper for den regn af Kasam-raketter, som Hamas dagligt sendte ind over israelske byer fra Gaza, efter at Israel som en fredsgestus i sommeren 2005 havde trukket sit militær ud af området.

I den aktuelle situation med konvojen ser vi det samme mønster. Hamas skal have lig på bordet i propagandaen mod Israel, og vestens naive tåber inklusive den danske udenrigsminister falder omgående for nummeret.

De overser helt det faktum, at der aldrig tidligere har været problemer med nødhjælpskonvojer til Gaza. Tvært­imod har disse konvojer, som der hidtil har været ni af, fredeligt fulgt både den israelske og den ægyptiske flådes henstilling om at søge anden havn. Det samme skete mandag morgen 31/5. Konvojen, der på forhånd var adviseret om inspektion, bestod af seks skibe, hvoraf de fem fredeligt fulgte henstillingen om at gå til havn. Det syvende nægtede, og blev derfor bordet af marineinfantarister, der ikke som ventet blev mødt af fredsaktivister, men derimod af køller, lange knive og molotovcoctails i en situation, der helt tydeligt var bevidst fremprovokeret.

TV-optagelser viser, hvordan marineinfantaristerne enkeltvis bliver firet ned på skibet fra en helikopter og bliver overdænget med kølleslag i det øjeblik, de forsvarsløse sætter deres fod skibets dæk. Som marineinfanteristernes kommandør ifølge Berlingske 2/6 udtrykte det: »Vi forventede ikke den type modstand fra gruppens aktivister, eftersom der var tale om en humanitær hjælpeaktion.«

Faktum er, at soldaterne handlede i selvforsvar ombord på et skib, der ifølge Dansk Institut for Internationale Studier ejes af en tyrkisk organisation (IHH), der samarbejder med al-Qaeda. Faktum er ligeledes, at Israel i henhold til artikel 5 i San Remo Konventionen om krigsførelse til søs ikke har overtrådt internationale søfartsregler, der netop tillader stater i væbnede konflikter at borde skibe, der forsøger sig som blokadebrydere.

Til gengæld kan menneskerettighedsforbryderne i Hamas nu igen gnide sig i hænderne. De fik denne gang ni lig at vise frem for verdensopinionen. De fik skabt dybt manipulerende overskrifter som »Israelsk militær angriber nødhjælpsflåde og dræber fredsaktivister«. De fik skabt endnu en urimelig hetz mod det Israel, der kæmper for sin overlevelse. Det store spørgsmål er: hvorfor reagerer f. eks. regeringer og politikere, der dog burde vide bedre, så ensidigt aggressivt mod Israel, når en fremprovokeret episode som denne opstår samtidig med, at man totalt lukker øjnene for det terrorregime, Hamas fører mod både den palæstinensiske og den israelske befolkning?

Hamas har indført dødsstraf. Så sent som i april i år blev to mænd henrettet på den blotte mistanke om samarbejde med Israel. Hamas holder den palæstinensiske befolkning i et islamistisk jerngreb med bl.a. forbud for mandlige frisører mod at klippe kvinder, ligesom Berlingske tidligere har rapporteret, at man terroriserer politiske modstandere ved bl.a. at skyde dem i knæskallen. De fyrer stadig raketter af mod israelske byer fra den Gazastribe, som israelsk militær for fire år siden rømmede som en fredsforsonende gestus.

Men ingen så meget som løfter et øjenbryn, men i det øjeblik, forbryderne i Hamas får fremprovokeret en situation, hvor israelske soldater i lovligt internationalt ærinde skyder i selvforsvar, hegler hetzen ned over det Israel, der som Mellemøsten eneste demokrati ligger som en frodig oase omgivet af morderiske galninge til alle sider, og som nationen i hele sin levetid har måttet forsvare sig imod.

Vesten burde skamme sig.