Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Truslen mod Danmark

At der overhovedet er en trussel mod Danmark skyldes årtiers ufattelige dumhed og arrogance, hvis ikke ligegyldighed med vestlig kultur.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark, eller i hvert fald det indre København, var på den anden ende i sidste uge, da politiet indledte en eftersøgning af en formodet terrorist. Mange beskyldte politiet for at overreagere. Atter andre beskyldte den kvinde, som angav den mistænkelige unge mand, for at være en slags racist, der så en islamistisk terrorist, hvor der i virkeligheden blot var en helt almindelig, men nervøs ung mand på vej til eksamen.

Men holder beskyldningerne? Årvågenhed i befolkningen og en konsekvent indsats af politiet er jo goder, som selvfølgelig kan overdrives. Men når politiet handler så konsekvent, skyldes det, at det handler på baggrund af oplysninger fra efterretningstjenesten (PET), som ikke er kendt i den brede offentlighed. Med andre ord: Den konsekvente indsats tyder på, at der er mistanke om et nært forestående terrorangreb mod Danmark.

Det burde vi jo allerede have vidst fra PET’s utvetydige advarsler. Den aktuelle terrortrussel kaldes »alvorlig« på PET’s hjemmeside. Alvoren skyldes ikke mindst de mange jihadister, der drager til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat (IS), og som vender tilbage endnu mere forråede og radikaliserede og med ekspertise i terroraktioner. Og truslen fra IS gælder jo ikke kun Danmark, i forgårs oplyste den svenske sikkerhedstjeneste, at den har afværget to terroraktioner de seneste par år.

IS er en mægtig terrororganisation, der ifølge bl.a. Amnesty International begår tusindvis af drab – halshugninger, korsfæstelser og steninger – af uskyldige mænd, kvinder og børn, den torturerer, voldtager og sælger sine ofrer som slaver, den brænder og begraver sine ofre levende som led i en storstilet etnisk udrensning. IS er ifølge eksperter den største terrororganisation, verden nogensinde har set, og den er så radikal, at selv Al Qaeda afviser den. Med Folketingets beslutning om at engagere Danmark i kampen mod IS, er danskerne naturligvis blevet et oplagt mål for IS’s terror.

DER ER ALTSÅ ikke tale om en overreaktion fra politiets side, og indsatsen i sidste uge skal også ses på baggrund af oplysninger, politiet muligvis kunne have modtaget om den eftersøgte mand. Det tyder nemlig på, at han er tilknyttet organisationen Islamguide.dk. Denne organisation er forbundet i et islamistisk netværk, der enten direkte sympatiserer med eller afviser at tage afstand fra IS. Det gælder bl.a. Islamisk Trossamfund, foreningen Humanitære Hjerter, hvis formand onsdag blev sigtet for terrorstøtte, og den berygtede Grimhøjmoske i Aarhus. Mange jihadister er udgået fra denne moske, hvis talsmand i tirsdags udtalte sympati for IS.

Som så mange gange før må man spørge: Hvor er de ledende muslimske organisationer, der utvetydigt og vedholdende fordømmer IS?

Tidsskriftet The Economist dokumenterede i denne uge, at Danmark er det land i Europa, der per indbygger leverer næstflest jihadister til IS. I forvejen har undersøgelser vist, at der sandsynligvis findes mange millioner borgere i Vesten, der støtter IS. Det anerkendte magasin Newsweek har skrevet, at det f.eks. gælder syv procent af den samlede britiske befolkning og hele 16 procent af den franske.

Integrationen af muslimer i Vesten er altså slået fejl i en grad, så vi nu er direkte truede af en potentiel fjende, der befinder sig i vores midte. I Danmark har vi endda nogle af de mest radikale iblandt os. Ved vi overhovedet, hvad der foregår i de muslimske miljøer? Er vi villige til at bekæmpe islamismen?

Og hvad foregår der i virkeligheden i moskeerne? Vi har allerede fået én kontroversiel stormoske i København og en ny står snart klar. Tilsvarende er de muslimske friskoler yderst populære, men næppe befordrende for integrationen. Og islamistiske organisationer er i fuld gang med at overtage foreningerne og lokaldemokratiet i hele boligområder. Brøndbys borgmester Ib Terp har således advaret om, at Hizb ut-Tahrir er ved at oprette et »kalifat« i området.

Bærende institutioner i det danske samfund er altså ved at blive islamiseret. Hvad kan der gøres? Først må alle de lempelser, som regeringen har foretaget, rulles tilbage. VKO’s pointsystem skal genetableres, der skal foretages flere udvisninger, og jihadisterne skal have frataget deres statsborgerskab (i modsætning til regeringen, der vil give statsborgerskab til de Syrienkrigere, der endnu ikke har et).

Vil disse og andre tiltag afværge truslen mod Danmark? Nogle muslimer kan vindes over på vores side, andre er allerede blevet danskere. Men problemet er, at der jo ikke er noget mærkeligt i, at muslimer ønsker et kalifat med sharialove. Den udbredte støtte til IS indebærer ikke nødvendigvis støtte til terror, og hvor den gør, kan den også ses som en slags muslimsk frihedskamp mod vestlig imperialisme, som en kamp mod shiamuslimer eller mod Assadstyret. Ikke nødvendigvis mod vesterlændinge.

Muslimer ønsker ligesom os at bevare deres kultur. Det er der ikke noget forkert i. Det forkerte er, at de fører den kamp i Danmark, og det forkastelige er, at de støtter en organisation som IS, der truer Danmark med terror.

DET ER MEGET trist at skulle sige det, men jeg tror, at vi bliver nødt til at lære at leve med store muslimske parallelsamfund, og jeg håber, at volden og truslerne kan minimeres. Det kræver, at vi styrker politiet og efterretningstjenesten, giver dem flere beføjelser og flere ressourcer.

Der skete heldigvis ikke noget i sidste uges terroralarm. Men vi fik vist kommende terrorister, at det er vanskeligt at gennemføre terror i Danmark, fordi befolkningen er opmærksom, politiet aktivt og PET professionelt.

At der overhovedet er en trussel mod Danmark, skyldes årtiers ufattelige dumhed og arrogance, hvis ikke ligegyldighed med vestlig kultur. Vores politikere og mange »eksperter« og meningsdannere er medskyldige. Trods advarsler har de bagatelliseret indvandringen fra Mellemøsten og Afrika, og deres mange fejltagelser videreføres af vores nuværende regering.