Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kommentatorer Abonnement

The Name of the Game is Brexit Blame Game

Sandheden er, at briterne blev forledt af deres egne til at følge kampråbet »Take Back Control!« Det har vi andre accepteret – med sorg i sinde. Men kravet viste sig at indebære, at briterne vil tage kontrol over hele EU, ikke bare sig selv. Ønsket om at pille fordelene ud af samarbejdet på bekostning af andres konkurrenceevne er jo netop udtryk for, at »take control« er et ensidigt begreb, hvor briterne skal bestemme reglerne. Og så blev hælene sat i.

Briterne vil få at vide, at »det hele er EUs skyld!« Det er et budskab, som også vil vinde genklang hos de mange EU-modstandere, som findes rundt om på kontinentet. Vi hører dem også her hjemme. Nu er det stilnet lidt af med kravet om, at vi følger i briternes fodspor – det var alligevel en tak for dumt – men fra samme kant hører vi nu påstande om, at EU har behandlet UK brutalt. Det er noget gedigent vrøvl, skriver Uffe Ellemann. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENRY NICHOLLS