Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Tak for hjælpen til sårbare familier

Forebyggelse nytter. Det gælder især, når det kommer til forebyggelse af sociale og sundhedsmæssige problemer hos børn.

Modelfoto. Hvis hverdagen i forvejen er svær, kan det være endnu mere vanskeligt at skabe trygge rammer om sit barns opvækst og navigere i de mange sundhedsråd. (Foto: Iris) Fold sammen
Læs mere

Overvægt, tandsundhed, sprog og sociale kompetencer – børn udvikler sig på mange områder, hurtigt og samtidigt. Som forælder har man brug for at kunne søge råd og vejledning, og nogle familier har brug for mere hjælp end andre.

Det gælder især udsatte familier. Hvis hverdagen i forvejen er svær, kan det være endnu mere vanskeligt at skabe trygge rammer om sit barns opvækst og navigere i de mange sundhedsråd. Heldigvis har vi i Danmark en velfungerende sundhedsplejerskeordning, der giver en hjælpende hånd til alle familier. Vi ved, at indsatsen virker, men der er ikke altid tid nok til at gøre en ekstra indsats i familier på kanten.

Derfor skal partierne bag satspuljeforliget have ros for at afsætte 77 mio. kr. i de kommende år til en øget sundhedsplejeindsats i sårbare familier. Det vil gøre en kæmpeforskel for de konkrete familier, og det vil være med til at give os mere viden om det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde i udsatte familier. Det gælder især nytten af et tre-års besøg, som flere kommuner nu tilbyder med godt resultat. Vi taler meget om vores fælles ansvar for sårbare børn. Med forliget har partierne i Folketinget vist, at de også villige til at gøre noget ved det.

Signe Hagel Andersen, kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden, Frederiksborggade 15, DK-1360 København K