Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Stop med jeres selvhad, Liste Ø

Dannebrog repræsenterer for mig noget meget værdifuldt, der har sikret, at jeg har kunnet gennemføre MIT moderne gennembrud.

Halime Oguz. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med Folketingets åbning mente Folketingets 3. formand, Christian Juhl fra Enhedslisten, at det var »tæt på magtmisbrug« af Folketingets formand at hænge Dannebrog op i folketingssalen. Det fremgik af indvendingen, at det var forkert at hænge et »værdibaseret flag« lige oven over formandens stol. Man kan så spørge sig selv, hvad Christian Juhl mener med værdibaseret. Forestiller han sig, at meningerne fra landets talerstol brydes på en aldeles lufttom baggrund, både i konkret og overført betydning? Nej, der er da noget, som er her i forvejen. Der hersker ikke fuldstændig tabula rasa. Dannebrog repræsenterer således forhåbentlig nogle værdier, som ALLE danskere, derunder Folketingets medlemmer, er fælles om.

Christian Juhl giver – muligvis mod sin hensigt – med sin indvending netop ét bestemt parti, nemlig DF, patent på det nationale og Dannebrog. Dermed stemmer han i øvrigt overens med en tendens, der allerede i urovækkende grad gør sig gældende blandt nogle etniske minoriteter, som allerede nu tror, at Dannebrog er en reklame for DF. Dette skyldes i høj grad OGSÅ, at man på disse dele af venstrefløjen i multikulturalismens navn ynder at fremme selvhadet og bifalder at dyrke alle mulige nationaliteter undtagen den danske. Hvis man flager med f.eks. et kurdisk eller palæstinensisk flag, er man således ifølge deres logik blot venstreorienteret, men hvis man uden for de sædvanlige mærkedage flager med et dansk flag, er man DFer. Sådanne stereotyper skaber de!

Man kunne i det lys også spørge, hvordan man i Enhedslisten vil integrerere nytilkomne, hvis man – sådan som det gøres nærliggende – ikke har noget at integrere dem i. Vil man så henvise til DF og bede dem om at forestå integrationen? Nej, vel! Desuden har den del af venstrefløjen, som Enhedslisten bekender sig til, en helt igennem selvmodsigende måde at omgås nationalismerne på. Den giver etniske minoriteter lov til at dyrke deres nationalismer fra oprindelseslandene, uagtet at disse undertiden kan tendere det næsten antidemokratiske, men man vil ikke tillade et DANSK flag i et DANSK parlament. Det hænger ikke sammen!

Stolt når jeg ser Dannebrog

Dannebrog repræsenterer for mig noget meget værdifuldt, der har sikret, at jeg har kunnet gennemføre MIT moderne gennembrud – for nu at referere til en kendt dansk litterær periode: Jeg har kunnet tage en uddannelse, som samfundet har finansieret, jeg har følt mig ligeværdig som kvinde, fordi her har været ligestilling, og jeg har kunnet blive politiker uagtet min etniske baggrund og kunnet ytre mig uden at blive arresteret eller få hugget hovedet af, alt sammen noget, som Enhedslisten sikkert regner for en selvfølge, men som ikke er opstået ud af ingenting. Derfor bliver jeg kun stolt og fyldt med varme, når jeg ser Dannebrog.