Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Soldaternes sikkerhed sættes over styr

»Jeg bliver dybt bekymret over at se den resterende del af blå blok hensunken i naiv excelarksfiksering og faktaresistent argumentation for at få enderne til at nå sammen.«

Thomas I. Nielsen, seniorsergent Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med sidste uges lukning af kampflyaftalen og de Konservatives eksklusion fra denne aftale føler jeg som konservativ og ikke mindst som ansat i forsvaret et stort behov for at give min mening til kende.

At være vidne til den politisk proces, der har fundet sted gennem de seneste dage, har efterladt mig med to slags følelser: Stolthed og bekymring.

Stolthed over at være konservativ og være en del af et parti, som på trods af vores for nuværende lille størrelse holder fast og vedbliver at søge maksimal indflydelse på dansk politik.

Vi har altid været et parti, der har troet på et stærkt og effektivt forsvar, og det har vi efter regeringens pistolmetoder for alvor slået fast.

Vi vil ikke svigte de soldater, som vi ønsker skal kunne sikre vores lands interesser, nationalt som internationalt.

Jeg bliver dybt bekymret over at se den resterende del af blå blok hensunken i naiv excelarksfiksering og faktaresistent argumentation for at få enderne til at nå sammen. Uagtet, om antallet af fly er 27 eller 43, som vi har foreslået, vil den af forligskredsen fremlagte finansiering aldrig nå i mål.

Fastfrysningen af materialeanskaffelser i de næste ti år for at finansiere indkøbet, samt yderligere besparelser, vil have vidtrækkende konsekvenser. Som en del af en organisation, der i forvejen er ramt af store besparelser, og som stadig skal løse nationale såvel som internationale opgaver, er jeg meget bekymret for, at dette vil ramme forsvarets største og vigtigste ressource: Soldaterne.

Jeg er stolt over at være soldat. Jeg er stolt over at bære min uniform og at være en del af en virksomhed og en kultur, som tror på Danmark og vores evne til at kunne sikre os selv i eget land.

Jeg er stolt over, at vi tager ud og løser opgaver, når vi bliver befalet det af Folketinget.

Uagtet på hvilket niveau og hvilken funktion vi har, så ydes der alt. Om der skal repareres fly, kampvogne eller skibe, eller uddannes marineelever eller værnepligtige, så er det altid med opgaven for øje. Vi sikrer Danmark og danske interesser, uanset hvor langt vi skal gå, hvor hurtigt vi skal flyve, og i hvilket vejr vi skal sejle.

Jeg er bekymret for, at de fremtidige økonomiske rammer for forsvaret vil ramme meget andet end materiellet. Det vil i høj grad ramme forsvarets ansatte.

Med udsigten til endnu strammere bundlinjestyring og endnu færre muligheder for anskaffelse af nyt materiel vil soldaternes sikkerhed kunne sættes over styr i meget kritiske situationer både nationalt og internationalt.

Jeg er bekymret for, at denne udhuling af forsvaret vil nedsætte vores evne til at fastholde det nødvendige personel og løse de opgaver, som størstedelen af den danske befolkning opfatter som en naturlig del af det at bo i Danmark.