Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Søren Pind og klangen af togvogne

Claus Thomas Nielsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et jævnt hen sympatisk menneske kan ved en forfremmelse, han ikke mestrer, forvandle sig til en aggressiv og uvederhæftig person med en ubændig trang til at dække over sig selv ved stadigt større usandheder og ved at sparke nedad.

Danmarks justitsminister, Søren Pind, har i Berlingske 13. september følt sig presset til at præcisere, at hans udtalelse om, at visse debattører i Danmark emmer af »en klang af togvogne«, dvs. af folkemord og udryddelseslejre, skam slet ikke drejer sig om Søren Krarup eller Trykkefrihedsselskabet. Nej, siger han nu, han har dermed især ment en ukendt sognepræst i Vestjylland ved navn Claus Thomas Nielsen.

Jeg har nemlig, fastslår Pind, i en facebookdebat i januar 2015 (som fandt vej til Kristeligt Dagblad) henvist til de nødlove, som Churchill og Roosevelt indførte under Anden Verdenskrig. Nødlove som var diskriminerende derved, at de kun gjaldt for borgere med rod i Japan og Tyskland. Danmarks justitsminister påstår således, at Europas redningsmænd, Churchill og Roosevelt, har »en klang af togvogne«, dvs. af nazisme og udryddelseslejre, over sig.

Sandheden er imidlertid, at jeg i den omtalte facebookdebat omhyggeligt understreger, at jeg finder, at Churchills delvise internering af f.eks. tyske statsborgere i England var en fejl. Den eneste parallel, jeg drager til nutiden, er, at vi af nød må suspendere nogle af de konventioner, der betyder, at vi ikke engang selv kan regulere, hvilke befolkningsgrupper vi får ind i landet. Pudsigt nok gav Lars Løkke Rasmusen i den seneste valgkamp udtryk for samme holdning. Er der i øvrigt noget sted i Europa i dag en »klang af togvogne«? Nej, men der er overalt en lyd af flyvemaskiner. Flyvemaskiner som flyver fyldt til Israel og tomme den anden vej. Europas jøder flygter i disse år. Med god grund. Også i Danmark kan jødiske institutioner nu kun eksistere under massiv politibevogtning.

Og ja, jeg finder, at det er et utilgiveligt forræderi mod Danmarks nuværende jødiske mindretal og mod de fremtidige generationer af danskere, at den politiske elite i Danmark, inklusiv Søren Pind, på trods af mange advarsler, har ført en indvandringspolitik med katastrofale og opløsende konsekvenser. Der var engang da Søren Pind også selv havde dårlig samvittighed over dette. 7. marts 2008 udtalte han til Weekendavisen:

»De har jo fået ret, de mennesker, der for 20 år siden advarede om, hvilken udvikling vi havde åbnet for med vores udlændingepolitik. […]. De er blevet forhånet og latterliggjort og stigmatiseret – jeg må med flovhed indrømme, at jeg selv har været med til det - men de fik ret.«

Kære statsminister Lars Løkke Rasmussen: Jeg finder det rimeligt, at du motiverer Søren Pind til, på vej ud af ministerkontoret, at skrive en tilsvarende undskyldning for hans aldeles udokumenterede, injurierende, vulgære og stigmatiserende tilsvining af undertegnede.