Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Søren Krarup: Kære Morten Messerschmidt – bliv ved at arbejde for fædrelandet

»Det er Danmark, europaterne vil ramme – det fædreland, som du og vi alle sammen har arbejdet for.«

Medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt på talerstolen ved Dansk Folkepartis landsmøde . Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Morten!

Jeg er meget ked af det forløb, du har været udsat for. Vi har jo haft meget med hinanden at gøre i årenes løb, og jeg kender dig som et højt begavet menneske med stor viden om kultur, historie og politik. Jeg ved derfor også, at for dig har dit arbejde handlet om at gavne og styrke dit fædreland. Derfor meldte du dig tidligt med din arbejdskraft til Dansk Folkeparti, og derfor stillede du tidligt denne arbejdskraft til rådighed for det arbejde for Danmark, som udførtes af dette parti.

Jeg husker første gang, jeg mødte dig. Jeg var blevet bedt om at holde foredrag i Nordsjælland, og midt i forsamlingen af voksne sad et ungt menneske, der lyttede – konstaterede jeg – med største interesse til mit foredrag om dansk kultur. Da min bror skulle køre mig hjem fra mødet, faldt vi i snak med dig, og det endte med, at du kom med i bilen og blev sat af ved din adresse i Frederikssund. Jeg fik indtrykket af et ungt menneske med stor kærlighed til sit fædreland, og jeg fik derfor megen sympati for dig og fulgte dig i årene derefter med største interesse.

Vi fik jo derfor forbindelse med hinanden, også da du havde truffet din søde og kloge kæreste, Dot, og vi har i årene, Elisabeth og jeg, haft stor fornøjelse af samværet med jer to. Tillige har jeg haft stadigt større respekt for din holdning og format. Jeg har aldrig været i tvivl om, at for dig drejede det hele sig om Danmarks ve og vel. Derfor blev du medlem af Dansk Folkeparti, derfor stillede du dig til valg for Dansk Folkeparti og kom i Folketinget, og derfor sagde du ja til at blive kandidat for Dansk Folkeparti til EU.

Ikke tilfældigt fik du et brandvalg til dette EU, hvor du samlede næsten en halv million stemmer og gjorde DF til det største danske parti i Bruxelles. Din holdning blev ikke derfor ændret. Det var stadigvæk Danmark, det hele handlede om. Men du arbejdede i EU i Bruxelles, det falske, kunstige projekt, som virkelig er skadeligt for Europa, fordi det svækker og opløser de nationalstater, som er afgørende for Europas eksistens og status, og du fik tre partifæller med derned, som gav DF position i Bruxelles.

EUs hule demagogi

Du gjorde dit arbejde i Bruxelles. Jesper Langballe og jeg besøgte dig i januar 2014 og fik et klart indtryk af din viden, indsigt og flid, men samtidig også en fornemmelse af, at det afgørende var og blev Danmark. Derfor betragtede du – med rette – EU og Bruxelles som noget tvivlsomt og kunstigt, og derfor tog du med god grund let på EUs proklamationer og hule demagogi.

Vi kunne kun give dig ret. Falsk, ja, forløjet er dette EU, der bygger på Jean Monnets formålsparagraf af 1950 om at skabe »et Europa, der uden ophør gøres stadigt snævrere«, for Europa består af nationalstater og har kun styrke i det omfang, nationerne består, og ingen forstod dette bedre end du, der havde dit arbejde i den europæiske løgns hovedkvarter.

Det betød, at du nok var mere letsindig og tog lettere på EUs procedurer og selvforståelse, end det var politisk klogt, og dette betød igen, at, ja, at du var sårbar, da en dybt illoyal Rikke Karlsson, valgt til EU i Bruxelles på dine stemmer, pudsede EUs regnskabskontor på dig, og det viste sig, at du havde ladet EU bruge flere penge, end det åbenbart var tilladt.

Et skuespil

Det ramte dig, og her sidder vi nu. Det er sørgeligt for dig, det er sørgeligt for EU, og det er især sørgeligt for Danmark, som nu bliver presset og trykket af et EU, der hader Danmark som nationalstat. Vi må desværre se i øjnene, at vi i Europa lever med den virkelighedsforfalskning, som hedder EU, og som søger at undergrave Europas virkelighed, dvs. de europæiske nationer.

Det må vi se i øjnene. Dette skuespil må vi spille, indtil – ja, indtil den europæiske virkelighed melder sig og de forskellige nationer i Europa atter bliver det afgørende. Virkeligheden er på vej. Ingen kan i dag tage fejl af, hvordan vinden og virkeligheden blæser. Vi kan håbe på, at Europa atter bliver Europa og vil forsvare sin historisk givne virkelighed imod en katastrofal indvandring, mod en katastrofal ideologisering, mod den hule europæisme, som forfølger dig.

Derfor vil jeg bede dig om at være tålmodig og varsom og undlade at sige de sandheder og især at gøre de letsindige ting, som nu rammer dig. Du kan jo se, at indtil videre er det dit fædreland, der betaler prisen. Det er Danmark, europaterne vil ramme – det fædreland, som du og vi alle sammen har arbejdet for. Vi må ikke give dem mulighed for at skade det. Vi må indtil videre gøre gode miner til slet spil. Vi må erkende, at virkelighedsforfalskningen hersker, og at en national indsats giver europaterne mulighed for at skade Danmark.

Se virkeligheden i øjnene, Morten! Du vil i de kommende år få mulighed for at gavne det fædreland, du vil ofre alt for.