Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Socialdemokratisk røst fra fortiden

Birthe Rønn Hornbech, MF for Venstre. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Leif Lahn Jensen har rettet et angreb på de såkaldte gule fagforeninger. Det skal LLJ have en stor tak for. Den socialdemokratiske politiske ordfører har ganske vist omgående undsagt Lahn, men enhver kan jo regne ud, at ordføreren er sendt på banen, fordi denne diskussion er dødsensfarlig for sSocialdemokraterne.

Lyt blot til den mere ideologisk bevidste ungdomsbevægelse i Socialdemokraterne, for de taler rent ud af posen. Ligesom LLJ afdækker DSUs Camilla Schwalbe så glimrende, hvad Socialdemokraterne egentlig står for.

For Camilla Schwalbe er borgernes frie valg af fagforening og retten til at tænke frit værre end døden. For Camilla Schwalbe er valg af fagforening slet ikke noget, borgerne selv kan finde ud af. CS har nemlig ikke tillid til de borgere, der i hobetal har forladt LO-familien for at melde sig ind fagforeninger med større frihed for medlemmerne. Det er i sig selv interessant, at vi i fremtiden skal styres af politikere, der ikke har tillid til borgerne.

Jamen, de pågældende, der melder sig ind i f.eks. Kristelig Fagforening, er jo tilfredse, er det ikke deres egen afgørelse, bliver DSU-formanden spurgt. Men nej, det kan hun overhovedet ikke acceptere. Der er tale om fupforeninger, der ikke sørger for medlemmerne, mener hun. LO-familien derimod, de sørger for deres medlemmer.

Man kan så spørge, hvad LOs omklamrende omsorg har ført til.

Svaret er masseflugt fra et rædselsfuldt gruppepres på arbejdspladserne og utiltalende blokader, grænsende til chikane af arbejdsgivere og ansatte, se blot til restaurant Vejlegården. Svaret er masser af arbejdsløse danskere og beskæftigelse af østarbejdere, der måske er billigere, men også i besiddelse af en helt anden arbejdsmoral.

Kampen om det frie valg af foreninger er noget af det mest grundlæggende i et frit samfund. Med denne nyttige diskussion er vi virkelig ved nerven i begrebet personlig frihed og værdighed.

Det er klart, at den fagbevægelse, der har sejret ad helvede til, er desperat. Derfor vælter alt det gamle tankegods, som den socialdemokratiske regering så dygtigt har forsøgt at skjule, nu ud af skabene. Røsten fra fortiden runger klart og tydeligt fra den socialdemokratiske ungdomsbevægelse, der drømmer om magten i fremtiden.

De unge tegner sammen med Lahn Jensen det ægte socialdemokrati, der ikke kan bære, at der skulle være borgere, der ønsker et arbejdsliv fri af LO-familiens jernhandske. Magtudøvelsen sukres naturligvis ind i det godes navn. Vi socialdemokrater ved, hvad der er bedst for borgerne. Selv ved de stakler det jo ikke, når de tillader sig at forlade en forstenet fagbevægelse.

Tak, Lahn Jensen og Camilla Schwalbe.