Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Socialdemokrat: Stem på en dygtig Venstre-mand, der tager arbejdet alvorligt. Det udelukker Marcus Knuth

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

21. november er der kommunalvalg i Danmark. Her kæmper tusindvis af kandidater i hele landet om en plads i et af de 98 byråd. Også i København, hvor flere hundrede kandidater slås om de 55 sæder, der er på Københavns Rådhus. Dedikerede kandidater, som alle brænder for at komme ind på Rådhuset og skabe en bedre by.

Men i år vil der være én kandidat, som skiller sig ud ved på forhånd at melde ud, at han ikke har tænkt sig at passe sit arbejde og kun stiller op for at styrke turismen på Lolland-Falster. Man kan næsten ikke tro det, og jeg var også selv ved at falde ned af stolen, da jeg forleden sad og genhørte en podcast fra DR.

I programmet Slotsholmen er folketingsmedlemmer valgt på Lolland-Falster inviteret ind til en snak om den kaffeklub, de har på tværs af partier. Marcus Knuth, der er valgt til Folketinget på Lolland-Falster og nu stiller op til kommunalvalget for Venstre i København, bliver direkte spurgt, om det ikke er et problem, at han skal sidde både på Christiansborg og i Københavns Borgerrepræsentation. Her svarer Marcus Knuth, at der alene er tale om en aftenbeskæftigelse et par aftener om måneden. Men jeg har ingen kollegaer, der bruger så lidt tid på arbejdet i borgerrepræsentationen.

Journalisten fortsætter og spørger, om ikke der kan være en indholdsmæssig modsætning mellem at skulle kæmpe for Lolland-Falster på Christiansborg og for københavnerne på Rådhuset. Og her falder den mest mærkværdige motivation for at stille op til borgerrepræsentationen, jeg nogensinde har hørt, da han svarer:

»Der ikke noget modsætningsforhold. Tværtimod. Jeg stiller op for at gå ind i kultur- og turismeområdet, for at binde den kæmpe turismeudvikling, der er i København, tættere sammen med Region Sjælland og Lolland-Falster.«

Det er så umotiveret en opstilling, at vælgerne i København har fortjent at vide det, inden de søger mod stemmeboksen.

I Københavns Kommune har vi et driftsbudget på 35 milliarder kroner og mere end 40.000 ansatte. Vi beskæftiger os med alt fra skoler og veje til integration, handicapforhold, kulturtilbud og snerydning. Vi har et godt samarbejde og modarbejde på tværs af partierne på Rådhuset. Fordi alle, der sidder i Borgerrepræsentationen, tager arbejdet alvorligt og ønsker at gøre en forskel for deres by. Jeg har flere dygtige venstrekollegaer, som jeg er lodret uenig med politisk i en række sager, men som jeg respekterer og arbejder sammen med.

Min anbefaling til københavnere, som får den vildfarelse at stemme på Venstre til kommunalvalget, er derfor, at de skal stemme på en af de dygtige kandidater fra Venstre, som rent faktisk tager arbejdet alvorligt. I stedet for at lade sig forblænde af et landspolitisk navn, der altid er en fordel i politik, så stem på en Venstre-mand, der vil. Dem er der faktisk mange af i København.