Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Skatte-regnestykke holder ikke

Thomas Justesen fastslår som faktum, at den rigeste procent betaler mindre i indkomstskat end den gennemsnitlige lønmodtager målt i procent af indtægten. Men kan det nu passe? Nej, det kan det ikke!

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagens Brev torsdag 22. september fortjener absolut ikke den betegnelse, medmindre man synes, at manipulation bør fremhæves.

Indholdet er, at den rigeste procent i Danmark med gennemsnitsindtægt 2,44 mio. kr. betaler 867.000 kr., svarende til 35 pct., i personlig indkomstskat, mens den gennemsnitlige lønmodtager med 337.000 kr. i indkomst betaler 137.000 kr., svarende til godt 40 pct. i personlig indkomstskat. Brevskriveren – Thomas Justesen, Kokkedal – fastslår herefter som faktum, at den rigeste procent betaler mindre i indkomstskat end den gennemsnitlige lønmodtager målt i procent af indtægten. Men kan det nu passe? Nej, det kan det ikke!

Den rigeste ene procent betaler mindre i skat end gennemsnittet

Regn selv efter på f.eks. www.tax.dk skatteberegneren. For letheds skyld har jeg som et eksempel ladet den ene ægtefælle have en indkomst på 2,44 mio. kr. og den anden på 337.000 kr. Der er ikke taget hensyn til rentefradrag eller ejendomsskatter eller lignende. Resultatet bliver (Kokkedal kommuneskat), at der skal betales hhv. 1.245.887 kr. og 115.228 kr. i indkomstskat svarende til hhv. 51 pct. og 34 pct. Det skal understreges, at der ikke sker overførsler mellem ægtefællerne. Mon ikke ejendomsskat og rentefradrag næsten udligner hinanden for de flestes vedkommende?

Jeg skal ikke gisne om Thomas Justesens motiver til at bringe sine fejlagtige fakta – og dog – men de bør i hvert fald ikke stå uimodsagt. Måske skulle den nye debatredaktør – tillykke med det – allerede have gjort indvending. P.S. Jeg betaler ikke topskat.

Jørren Hansen, Lundager 46, 2670 Greve