Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Skal vi lægge et tæppe over Ole Hyltoft?

»Er DRs politisk sammensatte bestyrelse ikke et egentligt organ men derimod bare en ølkasse med en åben mikrofon for alle i bestyrelsen?«

Komiker Jan Gintberg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1864! Orker man overhovedet at deltage i debatten?

JA! Men først nu hvor selve seriens kvalitet eller mangel på samme er blevet fuldstændig irrelevant. Nu handler det om principper for kommandostrukturen i DR, og så bliver det for alvor interessant. For mig som periodevis leverandør til DRs programflade, men også som borger og demokrat.

Selve TV-serien »1864« har, så vidt jeg kan læse mig til, fået en ekstrabevilling på 100 millioner kr.

Det er rigtig mange penge! Og det har givet blod på tungen hos alle, som mener, at de havde bestilt en pizzaslice med lige netop deres sønderjyske yndlingspepperoni på, og som nu har fået et andet slice, som de så ikke kan få byttet og derfor hellere ville have drukket blodet fra deres egen tunge.

Læs også: Nyhedsoverblik - 1864

Det danske mindretal i Sydslesvig modtager hvert år ca. 470 millioner kr. i tilskud til diverse kulturarrangementer og opretholdelse af dansksindet skoledrift med videre. Hvert år. I Tyskland! Bare lige så proportionerne er på plads.

DRs næstformand Ole Hyltoft er udkommet med et indlæg - bemærk det er ikke en fuld mand fra gaden eller en internettrold med hånden i gylpen og albuerne på tastaturet – det er Ole H., som i tilfælde af, at bestyrelsesformand Michael Christiansen skulle gå ned med skørbug eller blive klemt fast i en flaskeautomat i sin anden formandspost hos Dansk Retursystem, skulle lede Danmarks største medievirksomhed. Intet mindre. Bestyrelsen burde ifølge Hyltoft have større magt over indholdet i DRs produktioner – altså der skal slækkes på det såkaldte armslængdeprincip. Her stopper Hyltoft ikke, men fremhæver muligheden for, at f.eks. politikere som partifællen Alex Ahrendsen (DF) kunne medvirke til idéudviklingen om kommende TV-serier.

Læs også: Hvorfor lader DR Bornedal spille fandango med 1864?

Det åbner jo for en række helt relevante spørgsmål:

Hvor står formand Christiansen i dette forsøg på diskursfornyelse? Skal Hyltofts indlæg opfattes som en politisk prøveballon for en ny struktur, eller er DRs politisk sammensatte bestyrelse ikke et egentligt organ men derimod bare en ølkasse med en åben mikrofon for alle i bestyrelsen?

Skal man som periodevis ansat/leverandør til public service-virksomheden DR indstille sig på at have – i al respekt – den sikkert idérige fynske forlægger, men indtil videre fuldstændig uprøvede TV-formatudvikler Alex Ahrendsen (DF) med i optagevognen?

I tilfælde af, at Hyltoft får tvunget Alex A. ind som idémand, ved man så, om de to vil kunne acceptere, at en idé består af ti procent idé og 90 procents vedholdende slid? Og er man villig til at tilbyde psykologbistand til ham, såfremt hans ideer ikke kommer igennem... ligesom hos os andre, der uafladeligt byder ind med ideer?

Og ikke mindst: Lader I nogle gange bare Ole H. tale til bestyrelsesmøderne ligesom ens vrede bedstefar, og når han så er gået ud af lokalet, kigger I på hinanden og siger »hvad fanden gør vi egentlig ved Hylle?«... skal vi lægge et tæppe over ham, så han tror, det er nat?

Oplagte spørgsmål, som formanden burde svare på... med mindre han også sidder og skriver på tilrettelæggelsen af en dramatisk afslutning på Bagedystens syvende afsnit: Den danske Vandbakkelse?