Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Skal DR eller forsvaret sikre Danmark?

Nu er det på tide, at der bliver skæret en god luns af DRs budget. Brug i stedet pengene på at styrke forsvaret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dejligt at høre udmeldingen fra den nye regering – og ikke mindst fra den nye kulturminister Mette Bock – om, at DR nu skal på slankekur.

Jeg er ganske enig. Der er masser af fedt, der kan skæres fra. Nu har DR udviklet sig til 14 TV- og radiokanaler med tilhørende kanalchefer og programchefer. Med tårnhøje lønninger og naturligvis med øverste chef i førertrøjen med over tre millioner kroner i den årlige lønningspose. Naturligvis bakket op af bestyrelsesformanden. Det er jo det, han mener, at man må betale for at få en kvalificeret overordnet indkøbschef!

Efter kulturministerens udmelding venter vi nu på jammerkoret. Nok bakket op af bestyrelsesformanden. Besparelserne vil blive en katastrofe for nationen og dansk demokrati, som han tidligere har givet udtryk for. Nej. Nu er det på tide, at der bliver skæret en god luns af DRs budget på mere end fire mia. Meget gerne en mia.

Brug i stedet pengene på at styrke forsvaret, der er nedslidt og i dag ikke er i stand til at forsvare vores land og rigsfællesskabet længere end det skete 9. april 1940. Jeg har svært ved at se, hvad DR bidrager med til nationens opretholdelse, som hævdet af DR og bestyrelsesformanden, med henvisning til deres mange TV-og radiokanaler. Ofte er det ganske plat under- holdning, der intet har med public service at gøre. Vi har fået en ny for- svarsminister, der som finansminister drakonisk skar ned på forsvarets budgetter under henvisning til en såkaldt fredsdividende. Det kan han nu rette op på.