Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Skal danskere have særbehandling: »Hvad har de givet til det danske samfund? Intet«

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

Skal vi have forskelsbehandling på udlændingeområdet, fordi man er dansk statsborger? Det mener flere medier og foreninger, nu hvor aldrende udlandsdanskere vender hjem til Danmark med deres udenlandske ægtefæller og børn, og modtager afslag på familiesammenføring efter udlændingeloven.

Disse danskere, der har været i udlandet i rigtig mange år, vender hjem og forlanger særbehandling, fordi de er danske statsborgere. Disse danskere, der efter at have fået en god, langvarig uddannelse rejste til udlandet med den dyre uddannelse, som det danske samfund har bekostet, har ikke betalt skat i Danmark, men forventer særbehandling. Hvad har de givet til det danske samfund? Intet.

Særbehandling i udlændingelovgivningen er lig forskelsbehandling. Forskelsbehandling af vore indvandrere og flygtninge.

Visse foreninger på udlændingeområdet er snæversynede, de anbefaler også forskelsbehandling. De skulle i stedet kæmpe for alle borgeres rettigheder, ikke deres egne medlemmers egoistiske ønsker.

Der behøver ikke at være så stort postyr i medierne og visse foreninger om disse udlandsdanskere. De har da den fordel, at de kan læse dansk og forstå den danske udlændingelovgivning, og de kan med deres gode formue indtjent på deres dansk betalte uddannelse købe sig til hjælp gennem lovjunglen i den alt for stramme udlændingelovgivning. Det kan de allerfleste af vore indvandrere og flygtninge ikke.