Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Sådan ødelægges et velfungerende samfund

Karen Jespersen: Den forgangne uger har været fuld af beretninger om indvandrerghettoer med bander, der kræver beskyttelsespenge, sharia-domstole, stenkast mod busser, muslimske særkrav og islamister, der går efter danskerne. Det er prisen for, at de politisk korrekte har haft alt for stor indflydelse og fortsat har det.

Karen Jespersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag aften stoppede de gule busser med at køre gennem indvandrerghettoen Bispehaven i Aarhus Vest. Det var blevet for farligt. Store sten, trusler og vold fik chaufførerne til at sige stop. De turde ikke mere. Tirsdag morgen kørte busserne igen, men hele tiden med muligheden for at indstille al kørsel.

Det er kun én af flere begivenheder, der viser, at der i Danmark er ved at udvikle sig stærke parallelsamfund i indvandrerghettoerne. Disse parallelsamfund kan undergrave et ellers velfungerende samfund. Og det kan vi især takke de politisk korrekte røster for, som gennem årene har kaldt alle, der har advaret mod denne udvikling, for fremmedfjendske. Det gør de fortsat, for de lader sig ikke anfægte af den virkelighed, som de selv bor og færdes på betryggende afstand af. De vil ikke høre om problemerne og bidrager dermed til, at de vokser.

I Bispehaven har det været helt galt i mange måneder. Næsten dagligt er busserne blevet angrebet af store drenge og unge mænd fra området. Flere containere og biler har været sat i brand, og de brandmænd, der skulle slukke brandene, er blevet angrebet. Klubberne i området har været lukket, og nu er en stor del af personalet sygemeldt på grund af trusler og vold. Sådan er det flere steder i landet netop nu. I går blev der smidt sten fra vejbroer mod biler i Vejle-området. Tidligere på ugen var det omkring Odense. Dødsensfarligt.

I indvandrerghettoen Vollsmose i Odense kom det også frem, at en kriminel storfamilie er ved at opbygge den magtfulde bande Black Army, som nu kræver beskyttelsespenge af flere værtshuse. På facebook kan man se dem føre sig frem med maskinpistoler.

Den tidligere imam Ahmed Akkari fortalte på P4 Østjylland om sine erfaringer fra Gellerup, der også er en ghetto med overvejende indvandrere. Han har selv tidligere prædiket islamistiske holdninger, men nu advarer han mod, at den slags holdninger fungerer i praksis i Gellerup. Her er man godt i gang med at opbygge et parallelt retssystem med de såkaldte sharia-domstole, der dømmer efter islamisk og ikke efter dansk lov. De afgør stridigheder og straffer kriminelle på grundlag af shariaen, Koranens forskrifter.

I Helsingør har de opgivet særlige svømmehold for muslimske kvinder, fordi de badede og gik i vandet i almindeligt tøj.

Andre islamister har fået flertal i beboerbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland. For et år siden nægtede de at bevilige penge til at sætte et juletræ op, som man ellers havde gjort det i mange år. Efter enorm offentlig bevågenhed fik Egedalsvænge så alligevel et juletræ. Men siden er situationen kun blevet værre.

Nu er det folk, der støtter den rabiate organisation Hizb-ut-Tahrir, som bestemmer i området. Det kan man læse på facebook-siden for områdets lektiecafé. Det er de samme, der har flertallet i bestyrelsen. Her har de netop lukket de klubber, hvor det især er danskerne, der kommer. Det er blandt andet en billardklub, hvor der bliver drukket øl, hvilket strider mod Koranen, der forbyder alkohol.

Dette er blot et pluk fra begivenheder i den seneste uge. Men det er ikke nyt. De samme ting er gennem årene sket igen og igen i indvandrerghettoerne. Blot er de blevet værre og mere omfattende. Samtidig vokser antallet af bebyggelser, som er med på regeringens officielle ghettoliste.

Allerede for 20 år siden blev der advaret mod en udvikling, hvor vi tog alt for let på integrationen. Det var skolelærere på skoler med mange tosprogede elever. Borgmestre på den københavnske vestegn. Naser Khader og andre. Men de blev alle mødt med fordømmelse og blev stemplet som fremmedfjendske.

Den store livsløgn blandt de politisk korrekte er, at det kun er ’ganske få’, der volder problemer for integrationen. Det store flertal fungerer godt og er velintegreret eller på vej til at blive det. Der er i realiteten ikke to grupper af muslimer, men tre: For det første er der gruppen af rettroende muslimer, islamister der bevidst arbejder for en islamisering af samfundet. For det andet er der dem, der helhjertet støtter demokrati og kvinders ligestilling. Ingen af disse grupper er særligt store. Men imellem dem er en stor gruppe af indvandrere med muslimsk baggrund, som er præget af en stor distance til det danske samfund. De er vokset op med normer, som udspringer af ortodoks islam og af den mandsdominerede stammekultur, som stadig præger mange muslimske lande.

Denne brede gruppe ser ifølge undersøgelser ud til at blive mere præget af radikale synspunkter i disse år. Denne udvikling træder særlig skarpt frem i ghettoerne. Meningsmålinger fra især Storbritannien har vist, at de unge muslimer i dag er mere ret-tro, radikale og militante end deres forældre. Hvis det danske samfund ikke står meget stærkere fast på sine værdier og dermed viser, at der er et alternativ, kan det gå rigtig galt. Man behøver ikke at slå op i teoribøger for at finde ud af, hvad det kan ende med. Man kan for eksempel rejse en tur til Marseille, Frankrigs næststørste by.

Her er en meget stor del af indbyggerne indvandrere fra især Nordafrika. Byen er stærkt præget af vold, kriminalitet og islamistiske parallelsamfund. Lokalpolitikere kræver nu, at hele byen erklæres for en sikkerhedszone med særlige foranstaltninger. De vil have droner til at overvåge byen. Og et flertal af franskmændene går ind for at sætte militæret ind mod byens bander, der i vidt omfang har taget magten.

Heller ikke i Frankrig eller i andre europæiske lande har man leveret det nødvendige forsvar for vestlige værdier. De politisk korrekte har fået lov at råde. Resultaterne er vi nu for alvor ved at mærke.