Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Politik er vigtigt når det gælder dig

Søren Hviid Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politik betyder først noget når det har lokale og private konsekvenser. Politik sker derude hvor vi mødes sammen med andre mennesker, på vores arbejdspladser, i vores lokale boligområde og i de institutioner vi er fælles om, f.eks. skoler, børnehaver, plejehjem, sygehuse etc. Her sker politikken. Det er her, politik kan gøre en forskel. Kommunalvalget nærmer sig, og det er derfor ganske vigtigt at deltage og gøre sin stemme gældende. For der er noget der kan og ikke mindst skal laves om.

TAG KØBENHAVN, den danske nations hovedstad, her er man i gang med at realisere planer om at opbygge en kæmpe moske, med mineret og søjler, ganske som man ser det på den arabiske halvø. Byens integrationsborgmester Anna Mee Allerslev, fra det Det Radikale Venstre, har helhjertet kastet sig ind i at få opført en islamisk institution, der udover politisk støtte fra Københavns Kommune får finansiel støtte fra arabiske islamister.

OVEN I DET kan man opleve specielt i Københavns Kommune, hvorledes de offentlige institutioner forsøger at tilpasse sig muslimsk tro, blandt andet ved at afskaffe julesalmer, deltagelse i gudstjenester og traditioner, der ellers refererer til vores kristne ophav. Hvad er dette et symptom på? Det er et symptom på, at dansk kernekultur er under pres i vores hovedstad. Og det er ydermere et tegn på, at de københavnske kommunalpolitikere svigter stort og massivt. For det er, som sagt, i vores dagligdag, at politikken betyder noget, og her oplever vi en snigende afkristning og dermed snigende undertrykkelse af dansk kultur.

POLITIKERNE I KØBENHAVNS Kommune svigter, fordi de ikke agerer som danske politikere. Danske politikeres fornemste opgave er at respektere det, man kan kalde den danske forudsætning. Den danske forudsætnings grundlæggende tese er, at dansk kultur er en kristen kultur, og alle vores afgørende værdier og institutioner har kristendommen som sin forudsætning. Københavns Kommunes politikere røgter ikke deres opgave ordentligt, de accepterer ikke den danske forudsætning, og hermed er de i færd med at lave Danmark om. De revolterer mod det danske, og de danske traditioner, og i sidste instans mod vores danske historie. Dette er et kulturradikalt projekt, der bæres af en tro på mangfoldighed, multikulturalisme og globalisme. Men dansk borgerlighed er det modsatte, nemlig enhed, kernekultur og nationalfølelse. Dansk kultur er at have en distinkt identitet, en indsigt som mange af de københavnske politikere aldeles glemmer og undertrykker.

I DANSKE SKOLER skal lyde dansk tale og kristne salmer, i danske institutioner skal danske kulinariske traditioner håndhæves, i det danske offentlige rum skal kirkeklokken lyde og ikke opråb til bøn for en anden væsensfremmed gud. Det er det, vi skal holde vores politikere op på. Husk det, når du stemmer 19. november.