Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Pernille Vermund: Vi har ikke brug for en Voodoo-præst fra Græsted

Foto: Thomas Lekfeldt og Nikolai Linares. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Scenen er sat. I mørket står en forsamling af mennesker. De bærer levende lys, fakler og stearinlys, og afsynger sange. Ypperstepræsten beder en bøn og afsiger en besværgelse. Han fordømmer de onde onder og afviser ondskabens besættelse med besværgende ritualer.

Vi forlader Kingston, Jamaica, og bevæger os fra den dybe overtro til den vestlige civilisations højborg i de europæiske hovedstæder. Når ondskabens ansigt viser sig i form af endnu et terrorangreb mod uskyldige civile, samles statsledere og fredselskende multikulturelle i den stille nat ved stearinlysenes skær og afsynger »Kringsatt av fiender«.

De to scenarier ligner hinanden til forveksling - og har nøjagtig samme virkning. De onde ånder i Caribien og de islamiske terrorister i Europa er ret ligeglade med levende lys og fællessang. Det afskrækker dem ikke det mindste.

Vi har fået nok af føleri og troen på, at fællesskab og sammenhold i sig selv løser ondskabens problem.

Statens raison d´etre er at sikre borgerne den indre og ydre sikkerhed. Og den sikres ikke med fællessang stearinlys og tomme floskler. Der kræves aktiv handling. Ikke lappeløsninger som mængder af små, symbolske stramninger i udlændingepolitikken.

»Dræb dem, der sætter andre ved Allahs side, hvor som helst I finder dem! I skal pågribe dem, belejre dem, og ligge på lur efter dem i hvert et baghold! Men hvis de omvender sig, holder bøn og giver almisse, så lad dem gå deres vej. Sandelig, Allah er Alttilgivende og Barmhjertig.« Sura 9, vers 5 af Koranen.

Hvis det blot var en gammel tekst som afspejlede en verden for over 1000 år siden, så kunne vi ryste overbærende på hovedet. Men en meget stor andel af muslimer tror, at Koranen er Allahs ord og skal efterleves bogstaveligt - og nogle vælger at gøre det. Og i Koranen lader Allah sig ikke skræmme af stearinlys og Nordahl Griegs opbyggelige sang.

Det er derfor statens og dermed Folketinget og regeringens opgave at værne det danske folk mod hele denne middelalderlige ondskab, som i alvorlig grad udgør en trussel mod den vestlige civilisation. En voldelig lovreligion er på vej til at underminere vores retsstat og skabe et voldsregime.

Løsningen er ikke at konfiskere smykker, lave teltlejre og chikanere alle indvandrere med rigoristiske regler, der rammer alle udlændinge, som måtte ønske at være i Danmark.

Hvis det er diskrimination at behandle udlændinge alt efter nationalitet, så har vi en lang tradition for diskrimination. Nordiske lande har siden 50erne haft en pasunion, den gælder nu også for EU-borgere. Vi skelner også mellem lande, hvor vi ved nogle kræver pas, andre visum, og dette visum er ikke lige tilgængeligt for alle nationaliteter. Der er derfor intet til hinder for at angribe problemet ved ondets rod og afvise asyl og indvandring fra lande og for personer, der er præget af muslimsk lovopfattelse.

Det gælder ikke om kun at begrænse eller stoppe denne indvandring, men at reversere udviklingen. Veltilpassede og selvforsørgende muslimer er velkomne til at blive, men kriminelle og personer uden selvforsørgelse skal udvises.

Folketinget og regeringens svigt af borgernes indre sikkerhed er eklatant.

Men vi har også en regering, som tilsyneladende ligeledes lader hånt om den ydre sikkerhed. Danmarks størrelse og styrke bevirker, at vi ikke kan forsvare os selv mod mægtige fjender. Derfor har vi valgt at indgå i verdens stærkeste og mest succesfulde militæralliance, nemlig NATO.

NATO´s formål er ikke at erobre nyt land eller at indlede krig mod fjendtlige stater. NATO er en sammenslutning, hvor man hver især forpligter sig til at forsvare angreb på et medlemsland, som var det et angreb på ens eget land. Selv om Danmark er en af alliancens rigeste lande og vores geografiske beliggenhed er udsat for stor potentiel risiko, så har vi valgt at lade andre betale for vores sikkerhed i en grad, der nu falder det amerikanske folk og den amerikanske præsident for brystet.

Alligevel har vi en statsminister, der på selve grundlovsdag finder det opportunt at anfægte vores mægtigste og indtil nu trofaste allieredes lederskab. Ligesom han indtil nu kun har udvist ringeagt over for den næst-vigtigste allierede, Storbritanniens, demokratiske beslutning om at forlade EU.

Mig bekendt er USA stadig verdensledende på alt fra økonomi og militær til forskning og kultur. Og havde briterne ikke været så fantastisk britiske af sind, så ville vi højst sandsynligt have talt tysk i dag.

Mon ikke det var på tide, at vi betalte det aftalte for vores egen sikkerhed og udviste den respekt og forståelse, der må være mellem venligtsindede lande med fælles interesser, uanset hvem og hvad disse lande måtte vælge i deres demokratiske proces?

Vi har brug for en regering, der tager vores sikkerhed alvorligt. Ikke en Voodoo-præst fra Græsted.