Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Pernille Vermund: »Islam i Europa fører til øget kriminalitet, æresdrab og seksuelle krænkelser af kvinder«

Hvilken debat har gjort størst indtryk i 2016? Det har Berlingske spurgt seks kendte debattører, der selv har stået i debattens orkanøje i det forgangne år. Her Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2016 blev i den offentlige debat stærkt påvirket af migrantkrisen. Vi oplevede de seksuelle overgreb mod unge kvinder på Banegården i Köln, og herhjemme har vi set en stigning i anmeldte voldssager og voldtægter.

Islamiske terrorister lykkedes med flere angreb mod civile, og efterretningstjenesterne afværgede endnu flere. 2016 blev et år, hvor det blev tydeligt for mange, at indvandringen fra de muslimske lande er et voksende problem, der sætter vores fælles værdier under pres og påvirker vores samfund i en negativ retning.

Det brugte vi tid på at debattere. Og det faldt mange politisk korrekte for brystet, at jeg og flere andre klart udtrykte, at islam ikke bør have nogen indflydelse i samfundet, at migrantstrømmen skal stoppes, og at udlændinges adgang til velfærdsydelser skal begrænses. At islam er årsag til mere end 20 nuværende krige og konflikter, at islam er en ideologi, som forfølger, undertrykker og dræber kristne og jøder i alle de lande, hvor den har magten, og at islam i Europa fører til øget kriminalitet, æresdrab, seksuelle krænkelser af kvinder, undertrykkelse af frihedsrettighederne og terror er så politisk ukorrekt at sige højt, at den daværende justitsminister Søren Pind i august erklærede, at det er personer, som blandt andre mig selv, Mikael Jalving og Katrine Winkel Holm, der er de rigtigt farlige.

Der var dog mange i den offentlige debat, som tog til genmæle. Blandt dem var Eva Agnete Selsing, som i Groft Sagt gav justitsministeren tørt på. Og det var godt. For det værste, der kan ske for os i disse år, hvor omvæltningerne er store og fremtiden usikker, er, at vi opgiver at diskutere åbent og ærligt.

Den politiske korrekthed kan virke »pæn«. Men konsekvenserne er alt andet end pæne. At lægge låg på debatten skaber kun problemer – ingen løsninger.