Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Patetisk: Hvad har politikerne lavet i 1.500 dage?

Tre af de politikere, der kritiserer strukturen, er tidl. borgmester i Helsingør og medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, Per Tærsbøl (K), medlem af regionsrådet i Regions Hovedstaden, Charlotte Fischer (R), og tidl. regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V). Foto: Kristian Brasen, Steen Brogaard og Mads Joakim Rimer Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er patetisk, at man skal se regionspolitikere (Berlingske 17/11) fortælle, at det er embedsmændene, der bestemmer det hele. De samme politikere har haft næsten 1.500 dage til at sætte sig igennem over for det åbenbart dominerende embedsværk. Hvad har de dog lavet i alle de dage?

De har selv rekrutteret eller fastholdt de embedsmænd, som de nu mener bestemmer det hele, og for hvem det – udover uhindret at bemægtige sig magten for næsen af de folkevalgte – lykkes med stor præcision at få truffet politiske beslutninger, der fører til det ene fejlslagne projekt efter det andet. For det må jo være embedsmændenes fejl, at det hele går så skævt – eller?

Det ser ud som om, der trænges til en alvorlig oprydning, som inden for meget kort tid, f.eks. 100 dage efter nyvalget, har fået taget livtag med den åbenbart syge kultur, som uden væsentlige indvendinger har fundet indpas.

Jeg foreslår, at man læser de strålende, men som regel intetsigende programerklæringer fra kandidaterne igennem en gang mere inden valget tirsdag.

Måske kan man finde en kandidat, som har sat sig for at opprioritere arbejdet med at indføre en ledelsesstruktur og -kultur, som definerer ansvaret mellem politikere og embedsmænd præcist – og som sikrer politikerne solide beslutningsoplæg, som forhindrer de enorme tab, vi ser i disse år.