Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Palæstinensernes retfærdige kamp for frihed

»Sandheden er, at over to tredjedele af den besatte Vestbred – rygraden i en palæstinensisk stat – allerede er på israelske hænder.«

Foto: benita marcussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dan Harder, redaktør Israel Online, skriver 7. februar endnu en klassisk anti-palæstinensisk kommentar med det sædvanlige fordrejede indhold blottet for virkelighed med det formål atter at dæmonisere palæstinenserne.

Et scenario: Jeg skriver en lang kommentar om, hvordan de israelske børn trænes i at bruge våben og indoktrineres fra barnsben i, at HELE det historiske Palæstina og nabolandene er det reelle Israel, samt at palæstinenserne er undermennesker. Jeg går videre ved at insinuere en forbindelse mellem de israelske soldaters og særligt bosætternes vold og forbrydelser mod palæstinenserne og de mange hadske ytringer fra ledende rabbinere i Israel og den ædle jødiske tro i mit forsøg på at appellere til folk med anti-jødiske holdninger og ideologier.

Ikke mindst af anstændighed ville jeg aldrig deltage i en sådan »debat«.

Jeg vil langt hellere bruge den kostbare spalteplads til at oplyse om den virkelighed, som palæstinenserne lever under, og som ingen efterhånden anfægter.

Palæstinenserne er ikke ufejlbarlige -– som ethvert andet folk, der i årtier har kæmpet for frihed og selvstændighed. Selvfølgelig må de kritiseres. Og Berlingskes vilje til konstant at bringe manipulerede artikler og indlæg er et pragteksempel på den »kritik«.

Palæstinenserne har siden 1988 stræbt efter en fredelig løsning. Det internationale samfund har for længst indset, at Israel – især Netanyahus nuværende nationalreligiøse regering – står i vejen for en holdbar og langvarig fred.

Dan Harder ytrer opportunistisk ønsket om et »frit og selvstændigt Palæstina«, men intet om, hvori Palæstina skal bestå.

I over 20 år har jeg skrevet om Israels planer om at nå en million bosættere på den besatte vestbred. Gang på gang er jeg blevet beskyldt for alverdens absurditeter. Ikke mindst her på Berlingskes debatsider.

Realiteten er, at med de nuværende ca. 650.000 ulovlige bosættere er »et frit og selvstændigt Palæstina« praktisk talt umuligt at føre ud i livet efterhånden.

Sandheden er, at over to tredjedele af den besatte Vestbred – rygraden i en palæstinensisk stat – allerede er på israelske hænder.

Virkeligheden er, at de resterende ca. 29 procent består af fragmenterede palæstinensiske områder, der på ingen måde hænger sammen.

Vil man gerne fred, støtter man ikke det uhæmmede landtyveri og koloniseringen.

Vil man gerne fred, giver man håbet tilbage til palæstinenserne, der i årtier har higet efter fred og selvstændighed.

Ingen beder Berlingske om at indtage en anstændig holdning som den i kølvandet på FNs delingsplan i 1947. Planen og ikke mindst Danmarks ja var uretmæssig og forkert over for Palæstinas oprindelige folk – palæstinenserne. Straks fik ledelsen antisemitisme-kortet smidt efter sig.

Berlingske kan nøjes med at se kritisk på, hvad avisens »korrespondent« og Israels talspersoner skriver om det besatte Palæstina og palæstinensernes retfærdig kamp for frihed og selvstændighed.

Det ville ikke mindst være befriende hvis Berlingske for engangs skyld vil sætte Israels behandling af de palæstinensiske journalister og civilbefolkningen i det hele taget under lup.