Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Omskåret i Sverige – eliten er ligeglad

Indvandringens følger i Sverige er ude af kontrol. Det er netop blevet afsløret, at 28 piger i en klasse på 30 var omskåret.

Karen Jespersen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

28 ud af 30 piger i en skoleklasse var omskåret. Det er netop blevet afsløret i den svenske by Norrköbing. Indtil videre er der opdaget 60 piger i Nörrköping, som er omskåret. De flere på den helt grove måde, der er gennemgribende lemlæstelse.

Disse pigers tragedie illustrerer på den aller værste måde, at indvandringen i Sverige er ude af kontrol. Den politisk korrekte ’elite’ har åbnet for en masseindvandring fra ikke-vestlige lande, der siger sparto til det antal, man oplever i Danmark og andre europæiske lande. Det gælder både asyl og familiesammenføring. Samtidig har eliten udvist foragt for befolkningen og landets historie og kultur. Resultatet er regulære opløsningstendenser.

Krigen i Syrien betyder, at tilstrømningen når et svimlende omfang, fordi der i realiteten er fri indrejse for mennesker fra Syrien. Søndag kom der et nyt tal. Det lød på 80.000 asylansøgere, skrev Dagens Nyheter. Til sammenligning siger prognosen for Danmark 6.000 asylansøgere i år. Sverige har meget svært ved at håndtere det store antal asylansøgere.

Det betyder for eksempel, at en lille by som Röstågan med 800 indbyggere mellem Landskrona og Helsingborg skal tage imod 300 asylansøgere. Det er samme billede i andre byer.

Vi kender ikke de direkte konsekvenser for det svenske velfærdssamfund. Sverige klarer sig fortsat godt i konkurrencen med andre lande, blandt andet fordi lønningerne er holdt nede. Men der er tegn på, at økonomien kan komme i vanskeligheder blandt andet på grund af de store udgifter til indvandringen.

Forfatterne til bogen Invandring och mörkläggning, Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin, er nogle af de få, der har regnet på det og er nået et tal på mindst 100 milliarder svenske kroner om året. Samtidig går indvandringen og den dårligt fungerende integration ud over arbejdskraftens kvalifikationer. For eksempel styrtdykkede Sverige i de seneste PISA-undersøgelser, der viste skoleelevernes faglige niveau i forskellige lande.

Sverige har en meget høj kriminalitet. Hver 14. minut bliver en kvinde voldtaget i Sverige, skrev Aftonbladet lørdag. Kriminalitet i Sverige er fire til seks gange højere end i Danmark.

De lokale politikere er dybt bekymrede. Blandt andre fra kommuner som Södertälje. Byen Södertälje, beliggende lidt sydøst for Stockholm, er på sin vis et meget godt billede på problemet. For fire år siden havde Södertälje godt 80.000 indbyggere, og 40 procent af byens indbyggere var af ikke-svensk afstamning. Nu er byen vokset med 10.000 indbyggere, som for en stor del sandsynligvis er indvandrere. Og i år skal byen modtage 2.000 nye indvandrere. Er byen, der nu har omkring 80 forskellige nationaliteter, så blevet det multikulturelle paradis, som tilhængerne af den omfattende indvandring taler om? Nej, mildest talt ikke. Byen er blevet et langt mere utrygt sted at bo med et stort antal voldelige bander, der skyder på hinanden og på politiet.

Sådan er billedet i dag i mange svenske byer som Göteborg, Rinkeby og Malmø – for bare at nævne nogle få. Der er hyppige skyderier. Biler bliver næsten dagligt stukket i brand. Og nye tal viser, at det i gennemsnit brænder på en skole hver dag.

Bander, røverier og anden kriminalitet vidner om et stort antal mennesker, der ikke er en integreret del af det svenske samfund. De er ikke en del af den ansvarsmoral, der i århundrede er blevet rodfæstet i et samfund som det svenske. De kommer ofte fra samfund, som er langt mere rå, og hvor enhver i højere grad hytter sit eget skind.

Man skulle tro, at det skabte bekymring blandt politikere og embedsmænd. Men nej, tværtimod. Direktøren for Migrationsverket siger, at han er stolt over, at så mange asylansøgere søger til Sverige.

Og partierne Moderaterne, Miljøpartiet og Centern går ind for fri indvandring. Miljøpartiet har længe gjort det. I slutningen af 2012 gik Moderaterne og Centern med: »Alle begrænsende regler for indvandring skal afskaffes,« hed det.

Tiggerne og de kriminelle østeuropæere bliver også hjulpet til at blive i landet. Blandt andet i Göteborg er man ved at indrette særlige campingpladser med gratis husvogne til romaer og andre østeuropæere. Det er en stor belastning for svenskerne. Men de, der vil have strammet reglerne, bliver kaldt fremmedfjendske og racister.

Foragten for egen kultur blev for nogle år siden klart demonstreret af den daværende topsocialdemokrat, Mona Sahlin. Hun lod sig fotografere på et kulturarrangement med islamisk tørklæde. Og hun sagde, at svenskerne jo ingen kultur har – »kun midsommerstangen og andre fjollede traditioner.«

Svenske midsommerfester er en meget smuk del af svensk kultur. Men den er eliten ligeglad med. De er ligeglade med, at svenskerne får ødelagt deres hverdag, der har været præget af velfærd, tryghed, fortrolighed og sammenhængskraft.

Og i virkeligheden er de også ligeglade med indvandrerne som konkrete mennesker og ikke bare som en politisk korrekt idé. Det kommer til udtryk i sagen om de omskårede piger. De er ofre for lukkede parallelsamfund, der efter alt at dømme tilhører den store somaliske gruppe i Sverige.

I 2003 lavede antropologen Sara Johnsdotter en rapport, der byggede på udtalelser fra somaliere. Den konkluderede, at der ikke var fare for, at pigerne blev omskåret, når de levede i Sverige. Det blev i øvrigt gengivet af KVINFO i Danmark.

Derefter var der ingen, som interesserede sig for pigernes skæbne. De, der advarede, var jo bare fremmedfjendske og racister. Resultatet er, at et velfungerende samfund begynder at gå i opløsning i kriminalitet og parallelsamfund.