Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Nyt fra vidensamfundet

Claes Kastholm Hansen: For nogle dage siden kunne Groft sagt glæde sig over, at der fra Undervisningsministeriets side arbejdes ihærdigt på at udvikle Danmark som vidensamfund, idet man har sænket kravene til studentereksamensmatematik, således at ingen dumper.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beslægtede bestræbelser ses på sundhedsområdet. Dagbladet Nordjyske fortalte forleden, at en læge på Thisted Sygehus har fået en påtale fra Patientklagenævnet, fordi han i forbindelse med en såkaldt kikkertundersøgelse har forvekslet en kvindelig patients endetarmsåbning med skedeåbningen. Groft sagt har i den anledning ulejliget sig med at studere Patientklagenævnets afgørelse. Nævnet gør gældende, at en læge bør kunne skelne mellem skedeåbning og endetarmsåbning, hvorefter der fortsættes: »Det er videre Nævnets opfattelse, at en læge, som udfører en undersøgelse eller et operativt indgreb, har pligt til at sikre sig, at undersøgelsen foretages det rigtige sted på kroppen«.

Groft sagt kunne ikke være mere enig. Derfor føles det også helt naturligt, at Nævnet videre indskærper over for den pågældende læge, at han skal »udvise større omhu i sit fremtidige virke«. Groft sagt undrer sig måske en smule over, at Nævnet ikke undrer sig over, i hvilket lotteri lægen har vundet sit eksamensbevis. Men det er kun en detalje. Hovedsagen er, at Danmark efterhånden dagligt fejrer triumfer som vidensamfund.