Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Nej, Martin Ågerup – jeg var ikke maoist

Per Stig Møller Fold sammen
Læs mere

Mod min kommentar »Grådigheden er gået over gevind« i Berlingske 10. marts, bragte avisen 14. marts et forsvar for den grådige kapitalisme skrevet af direktøren for tænketanken Cepos, Martin Ågerup.

Det fik mig igen til at tænke på Kaalunds fabel for børn, »Mågen«, hvori skipperen på mågens advarsel svarede: »Snak, du tosse, det kender du ej,/ hvo er vel skipper, du eller jeg?« Nu får fremtiden så afgøre, hvem af os, der har ret.

I samme artikel slutter Ågerup med nærmest at fremstille mig som en forhenværende maoist ved at citere en sætning fra min artikel, »Da Adam Smith mødte Mao«, der blev bragt i Berlingske Aftenavis 24. september 1970. Nej, jeg var ikke maoist, men ledende senior i Studenterforeningen i København, og artiklens ærinde var at formulere en konservatisme mellem kollektivismen (Mao) og liberalismen (Smith). Her 47 år efter er der meget i artiklen, jeg ikke kan gå ind for, men jeg kan fortsat gå ind for dens ærinde.

Til gengæld har Martin Ågerup ret i, at jeg i klummen 25. november 2016, »Det er politikken, dumme« forkert skrev, at fhv. finansminister Bjarne Corydon efter at have solgt Dong til Goldman Sachs og efter at være fratrådt som minister blev ansat af Goldman Sachs. Han blev ansat i konsulentvirksomheden McKinsey. Jeg beklager fejlen. Ikke mindst over for Bjarne Corydon.