Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Overskægskampagnen i november skal henlede opmærksomheden på prostatakræft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I november opfordres mænd at tillægge sig overskæg til ære for kampagnen prostata og testikelkræft, hvilket må siges at være en rigtig god ide at bakke op om. Men hvorfor gælder det ikke hele Danmark at få forebygget dette?

Da undertegnede boede på Sjælland, var det automatisk en del af den blodprøve, man fik taget til den årlige helbredsundersøgelse. Efter at være blevet pensionist og flyttet til Jylland fik jeg at vide, at det gjorde man ikke her, for det var for dyrt! For dyrt i forhold til hvad? Så skiftede jeg lægehus og her var svaret det samme, det gør vi ikke, det er for dyrt, så undertegnede har stadigvæk efter seks år i Vejle ikke fået tryghed for, at denne væmmelige sygdom ikke har »sneget« sig ind.

Man siger: kvinde, lyt til din krop, føler du noget, søg læge, mænd må vel have samme mulighed – vi betaler da alle skat, og som følge heraf skal vi også have lige muligheder?

Det selvom tidligere sundhedsminister Astrid Krag fik ordnet det sådan, at vi pensionister nu ikke længere må gå til tandlægen to gange om året, uden at vi anden gang skal betale ca. 600,00 mere, der skal gå til kræft og alkoholmisbrugere. Hvorfor skal jeg bidrage over min tandlægeregning til afvænning af alkoholmisbrugere? De har vel selv skabt deres problem?